3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Halk teröriste öfke kustu

Bursa'nın Kestel ilçesinde kimlik kontrolü sırasında polis İsmail Özbek'i şehit ettiği için sevk edildiği adli makamlarca tutuklanan MLKP terör örgütü üyesi Ender Bulhaz Aktürk, etrafı saran öfkeli vatandaşlar yüzünden 10 saat boyunca adliyede mahsur kaldı.

İlçe Emniyet Müdürü ve din görevlilerinin dağılması için uyardığı vatandaşlara sıkılan biber gazı da kar etmeyince, tazyikli su için panzer çağırıldı. Polisin etrafında adeta etten duvar ördüğü zırhlı araca saldırmak isteyen
vatandaşlarla ekipler arasında arbede yaşandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulamasının ardından Kestel Adliyesi'ne sevk edilen Ender Bulhaz Aktürk (28), poliste olduğu gibi burada da susma hakkını kullandı. "Güvenlik görevlisini öldürmek" ve "Yasadışı terör örgütü üyesi olmak" suçlarından tutuklanan Aktürk'ü adliyeden çıkartmak hiç de kolay olmadı. Polis, adliyenin etrafını saran yüzlerce kişiyi dağıtmak için yoğun çaba harcadı. İlk olarak bir din görevlisi, ölen şehit için dua yaptı. Ardından İlçe Emniyet Müdürü Çetin Nizamoğlu, kalabalığın dağılması için uyarılarda bulundu. Sıkılan biber gazının da kar etmemesi üzerine polis, panzer çağırarak tazyikli su sıkacağını belirtip, kalabalığın dağılmasını istedi.

"Ne Mutlu Türk'üm diyene", "Polise uzanan eller kırılsın", "Burası Kestel buradan çıkış yok", "Kestel sana mezar olacak", "Kahrolsun PKK" şeklinde slogan atan kalabalığın, kurulan polis barikatını aşmaya çalışması üzerine polis zor anlar yaşadı. Bölgeye takviye Çevik Kuvvet ekipleri sevk edilirken, polis olayların büyümemesi için yoğun çaba sarf etti. İçende Aktürk'ün bulunduğu zırhlı araca saldırmak isteyen vatandaşlarla polis arasında arbede yaşandı. Hızla adliyeden uzaklaştırılan zırhlı aracın ardından bazı vatandaşların koşması dikkat çekti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 12:00:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?