3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Halk uçuşları

Türk Hava Kurumu'nun 2009 yılı etkinlikleri kapsamında Bursa Yenişehir Havaalanı'nda halk uçuşları düzenlendi.

THK Osmangazi Şubesi tarafından gerçekleştirilen uçuşlarda 56 kişi Bursa semalarında dolaştırıldı.
THK'ya bağlı Cesna tipi uçakla yapılan uçuşlarda 56 kişi 8'erli gruplar halinde Bursa semalarında tur attı. İlk uçuşa Bursa Vali Yardımcısı Selman Yenigün'ün yanı sıra THK Osmangazi Şubesi Başkanı Sermet Özbilgi de katıldı. 15 dakikalık bir uçuşun ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Özbilgi, sivil havacılığı sevdirmek için etkinliklerinin süreceğini söyledi.

Özbilgi ayrıca bundan sonraki uçuşlarının daha geniş çapta olacağını belirterek, "Gördüğünüz etkinlikler Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı'nın 2009 yılı için ülke çapında hazırlamış olduğu etkinlikler. Sabah Bursa semaları sisli olduğu için paraşütçülerimizi stadyuma indiremedik. Ama uçuşlarımıza sizlerin de gördüğü gibi devam ettik. Çok rahat bir şekilde halk uçuşlarımız yapılıyor.

Bu bir ilkti. Bundan sonraki hedefimiz çok daha geniş çapta bu uçuşları yapmak. Bugün 7 sorti yapılacak. 3 tanesi tamamlandı. 4 sorti daha yapılacak. Yarın da 7 sorti uçuş olacak. 56 kişi taşınacak. Vatandaşlarımız hem THK'yı tanısın hem de sivil havacılığı ve havacılığı tanısın istiyoruz. İnsanlar havacılığı merak eder ve bilirse havacı olurlar.

İnsanlar burada ne yapıldığını bilmezlerse bu işe merak duymazlar. Uçağın kullanıldığını gördükleri zaman ne kadar zevkli bir iş olduğunu anlıyorlar. Çok yakın bir zamana kadar sadece Hava Harp Okulu'nda pilot yetiştiriliyordu. Şu anda biz THK olarak her sene 80 pilot yetiştirip hava yolu şirketlerine gönderiyoruz." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 17:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?