4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Halk üniversitesi BUSMEK

Bursa’da 4 yıldır hayata geçirilen ve şehrin halk üniversitesi haline gelen Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK), vatandaşların yaşamlarına fark katıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından istihdama katkı sağlamak adına ücretsiz olarak gerçekleştirilen Busmek kursları, vatandaşların yaşamına renk katıyor.

Bu yıl 74 branşta hizmet veren Busmek Fomara Kurs Merkezi’nde, Arzu Demirtaş’ın eğitmenliğinde gerçekleştirilen yemek kursuna katılan kursiyerler, yemek konusunda bilgilerini tazeleme fırsatı buluyor. Kursiyerler, derslerde yeni bilgiler edinerek mutfak kültürlerini de geliştiriyor. Ev hanımlarından öğrencilere kadar farklı meslek gruplarından vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yemek kursuna katılan 31 yaşındaki Esin Beri, yemek yapmayı sevdiğini ve bu konuda kendini geliştirmek için Busmek’e geldiğini söyledi. Busmek’in farklı branşlarından da yararlanan 47 yaşındaki ev hanımı Sevgi Karahasanoğlu ise derslerde öğrendiklerini evinde ailesi için hazırladığını belirtiyor.

Kursiyerler arasındaki dostluk bağlarını da geliştiren Busmek’te yemek kurslarına kadınlar kadar erkeklerin de ilgili olduğu gözleniyor. Kursiyerlerden 25 yaşındaki Emre Eyhan, “Açıköğretim Fakültesi İşletme bölümünde son sınıfta okuyorum. Yemek yemeyi çok severim. Yemek yapmayı da öğrenmek ve kendimi geliştirmek istedim. Ayrıca okulu bitirdiğimde bu sektörde şansımı demek istiyorum” diye konuştu.

Yemek derslerinin çok keyifli geçtiğini bildiren Eğitmen Arzu Demirtaş da derslerde öğrencilerine Türk Mutfağı’nı tanıtmaya çabaladığını bildirerek, ıspanaklı yoğurt çorbası, tas kebabı, Rumeli köftesi, börülce ve havuç salataları ile irmik helvasının yapılışlarını uygulamalı olarak anlattı. Kursiyerler, dersin ardından yapılan yemekleri tatma imkanı da buldular.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 17:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?