3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Halüsinasyon gördüğünü söyleyen kadın polisi kandırdı

Bursa'da misafirliğe gelen yakınlarını yolcu ettikten sonra mesaide olan kocasına 'beni öldürüyorlar hemen yetiş' diye mesaj atıp, daha sonra ise 'evime hırsız girdi, altınlarımı çaldı' diye bağırmaya başlayan Seher Çalışır (25), götürüldüğü hastanede ifadesini alan polislere halüsinasyonlar gördüğünü söyledi. Psikolojik tedavi gördüğünü belirten Çalışır'ın çalındığını söylediği altınları, evindeki kanepenin altında bulunurken, genç kadın hakkında 'adli mercileri yanıltmak' suçundan işlem yapıldı.

Merkez Osmangazi İlçesi Bahar Mahallesi Serin Sokak'ta oturan ve 1 aylık evli olan Seher Çalışır, dün gece saat 23.30 sıralarında ziyaret için gelen yakınlarını uğurladı. Daha sonra eve giren Çalışır, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan ve olay sırasında gece mesaisinde olan kocası Mehmet Çalışır'a (29) cep telefonu ile 'beni öldürüyorlar hemen yetiş' diye mesaj attı. Daha sonra kapıyı açan Çalışır, "evime hırsız girdi, altınlarımı çaldı" diye bağırmaya başladı. Genç kadın sesini duyup, gelen komşularına ise, 14-15 yaşlarında iki çocuğun kendisine eter koklattığını, başına vurduktan sonra ise altınlarını alıp, evden kaçtığını söyledi. Komşuların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis, genç kadını çağırılan 112 Acil Servis ambulansı ile Bursa Devlet Hastanesi'ne gönderdi.

Hastaneye gelen Gasp Büro Amirliği ekiplerine ifade veren Çalışır, burada ise söylediklerinin gerçek olmadığını, halüsinasyonlar gördüğünü ve psikolojik rahatsızlığı olduğunu söyledi. Yanlızlık fobisi olan genç kadının evinde inceleme yapan ekipler, Çalışır'ın çalındığını söylediği altınlarını ise kanepenin altında saklı olarak buldu. Polis genç kadın hakkında adli mercileri yanıltmak' suçundan işlem yaptı.
iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2007 Çarşamba 12:29:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?