1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Hamitler'e modern spor tesisi

Bursa gençlerini spora yönlendirmek ve ilçenin spor alanındaki altyapı eksiklerini gidermek amacıyla son 2 yıl içinde çeşitli semtlere 12 spor tesisi kazandıran Osmangazi Belediyesi, 13'ncü spor tesisinin temelini Hamitler’de attı.
 
Bağlarbaşı Mahallesi Hava Ulaştırma Okulu karşısında yapılacak olan suni çimlendirilmiş halı saha, basketbol sahası ve hizmet binası, bölge gençliğinin önemli bir eksiğini karşılamış olacak.
 
Spor sahalarının yanında yer alan hizmet binası 160 metrekare alan üzerine yükselecek. İçinde 4 adet soyunma odası, hakem odaları, yönetim odası, duşlar ve deponun yer aldığı binada, gençlerin oturabileceği bir de salon yer alıyor.
 
Hizmet binasının çevresi ise dinlenme alanı olarak düzenlenecek. Alanda; yürüme yolları ve koşu pistinin bulunacak.
 
Proje içerisinde 30x60 ölçülerinde suni çim döşeli bir futbol sahası ile bir de basketbol sahası bulunuyor. Şubat 2007’de hizmete girmesi planlanan spor tesislerini, Bağlarbaşı, Hamitler ve Hürriyet bölgelerindeki spor kulüpleri ve gençler kullanacak. Tesislerin Osmangazi Belediyesi’ne yaklaşık 382 milyar liraya mal olması bekleniyor.
 
Bağlarbaşı’na yapılan spor tesisinin temel atma törenine; AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Bayram Yıldız, Anap İl Başkanı Orhan Efe, Güreş Federasyonu Başkanı Recai Ustaoğlu, Osmangazi Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Temel atma töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, trilyonlarca lira kamulaştırma harcaması yaparak mahallelere tesisler kazandırdıklarını söyledi. Tesislerden maddi olarak hiçbir kazanç beklemediklerini ifade eden Altepe, “Bağlarbaşı’nda şimdi temelini attığımız bu tesis de bölge gençliğine hizmet edecek” dedi.
 
Bu arada, törene katılan gençler ellerinde taşıdıkları dövizlerle Başkan Altepe’den her zaman spor yapabilecekleri spor tesisi istediler.
 
Osmangazi Belediyesi iki yıl içinde; Muradiye, İvazpaşa, Pınarbaşı, Hüdavendigar, Armutköy, Soğanlı/Çiftehavuzlar, Soğanlı Altınsaban, 19 Mayıs, Fatih, Demirkapı ve Soğukkuyu mahallelerini spor tesisine kavuşturdu. Bağlarbaşı Mahallesi’ne yapılacak tesisin ardından önümüzdeki günlerde Gülbahçe Spor Tesislerinin de temeli atılacak. Böylece iki yıl içinde Osmangazi’ye yaklaşık 15 spor tesisi kazandırılmış olacak.
 
Diğer yandan, sportif alandaki yatırım ve projelerini Osmangazi Belediye Spor Kulübü’nü kurarak hızlandıran Osmangazi Belediyesi, binlerce gencin sporla buluşmasını sağladı. Belediye Spor Kulübü, birçok dalda Türkiye ve Avrupa şampiyonluğuna imza attığı gibi, çeşitli branşlardaki Türk Milli Takımlarının da iskeletini oluşturuyor.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 18:32:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adsasd IP: 88.247.176.xxx Tarih : 21.10.2008 11:03:00

bence hamitlerdeki her sahayı halısaha yapın