4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Hanlar Bölgesi esnafı kenetlendi

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Platformu (BTÇH) İcra Kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yeni görevinde de esnafın yanında olacağına ve çalıştıkları tarihi mekanlara ilgi göstereceğine inandıklarını söylediler.

BTÇH Platformu'nun İcra Kurulu üyeleri, 2. genel kurul öncesinde Başkan Recep Altepe'yi ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Platform adına konuşan Şeref Akgün, Başkan Altepe'nin Osmangazi Belediye Başkanlığı görevinde tarihi mirasa, çarşı ve hanlarına ne kadar önem verdiğini yaşayarak öğrendiklerini belirterek, "Yeni dönem esnafımız arasında daha çok kenetlendiğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ile daha birlikte çalışacağımız bir dönem olacak. Bundan dolayı çok mutluyuz" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Bursa'da kimsenin mağdur olmayacağı bir anlayışla çalıştıklarını belirterek, "Bursa, hepimizin. Biz, her şeyin en kalitelisinin ve en iyisinin bu kentte olması için çalışıyoruz. Bu kente birlikte sahip çıkmalıyız. Her durumda herkes bu kentin menfaatini düşünmelidir. Bursalılık bilinci oluştuğunda Bursa'da daha da güzel gelişmeler olacaktır. Bursa, en iyisine layık" diyerek, genel kurulun hayırlı olmasını diledi.

Bu arada BTÇH Platformu'nun Başkan Altepe'yi ziyaretinin ardından yapılan genel kurulunda yeni başkan belirlenirken, icra kurulu ve destek grubu üyeleri de seçildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve aynı zamanda çarşı esnafı olan Mehmet Semih Pala'nın divan başkanlığını yaptığı genel kurula platformu oluşturan 28 çarşı ve han yönetiminin temsilcileri katıldı. Pala açılışta yaptığı konuşmada, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin geçmişte verilen kararlarından dolayı kentin birçok yerine kurulan dev alışveriş merkezlerinin çarşı esnafını zor durumda bıraktığını belirterek, Recep Altepe yönetiminde bu anlayışın devam etmeyeceğini vurguladı ve platform olarak hükümetin Büyük Mağazalar Kanunu'nu bir an önce çıkartmasını istediklerinin altını çizdi.

Hükümetin ekonomik krize yönelik önlemler aldığını ancak özellikle vergi adaletsizliği gibi bazı uygulamaların düzenlenmeden kalıcı çözüme ulaşılamayacağını ifade eden Pala, "75 milyonluk Türkiye'yi 5 milyon vergi mükellefi taşıyor. Bu vergi adaletsizliği ortadan kalkmalı. Esnaf ve sanayici işçi çalıştırıyor. Devlete yük olmadığı gibi istihdam sağlıyor, cebindeki kazancından veriyor. Bu esnaf, sanayici kırmızı halılarla karşılanmalı. Devlet evine haciz memurlarını değil, madalya takan memurlar göndermeli. Vergi taksitleri tıkandı. Esnaf olarak sıkıntılarımıza yönelik çözüm üreten hükümetimizden vergi yapılanmasını faizleri sıfırlayarak, 10 yıla yaymasını istiyoruz." şeklinde konuştu. Pala'nın konuşmasının ardından platformun faaliyet raporu okundu ve oylandı. Yeni dönemdeki hedeflerin de tartışıldığı genel kurulda Şeref Akgün platform başkanlığına seçildi.

Platformun icra kuruluna Mehdi Kamruz, Muhsin Özyıldırım, Bülent Yenigelenler, Muammer Dündar, Rıdvan ve Mevlüt Çiçek seçildi. Fahreddin Tüccaroğlu, Levent Arslansoy ve Sadık Yavuz da platformun destek grubuna getirildi
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 16:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?