4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Harabe ev tehlike saçıyor

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Kasımefendi Camii'nin arka avlusunda bulunan ve yıkılmaya yüz tutan harabe ev tehlike saçıyor.

Bir kısmı çöken harabe ev, bilhassa cuma günleri cami avlusunda namaz kılmak zorunda kalan cemaat için büyük tehlike arzediyor. İbrahim Efendi çıkmazına cepheli evin çatısı ve bazı duvarları kısmen çökerken, kalan kısmı da ayakta güçlükle duruyor.

Tescilli olduğu için yıkılamayan virane binanın her an çökebileceğini belirten vatandaşlar, "Metruk ev ha çöktü, ha çökecek. Cuma günleri avluda namaz kılarken yüreğimiz ağzımıza geliyor. İki katlı ahşap metruk ev cami cemaati için büyük tehlike arz ediyor. Bina cami avlusuna katılmak üzere 2005 yılında Kasımefendi Camii ve Müştemilatını Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nce satın alınmış. Cami avlusunun bir köşesini kaplayan iki katlı bina, İnegöl'ün eski evlerinden sayıldığı ve koruma altında olduğu için, dernek yetkilileri buraya el süremiyor.

Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kuruluna ve İnegöl Belediyesi'ne defalarca başvurulmuş, fakat bir netice alınamayarak, bugünkü tehlikeli durum ortaya çıkmış. Çatısı çöken, arka duvarları yıkılan iki katlı ahşap evin, Caminin bahçe kapısı girişine doğru olan duvarı da yıkıldı yıkılacak" diye konuştu.

Cami Derneği yöneticileri, binaya el süremedikleri için yıkılmak üzere olan yan duvarın kenarına beton istinat duvarı yaptıklarını, ancak alınan bu tedbirin yeterli olmadığını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 11:56:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?