4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Harmancık'a 45 bin fidan dikiliyor

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Türkiye İş Bankası ve Tema Vakfı ile ortaklaşa başlattığı "81 ilde 81 orman" projesi kapsamında Harmancık Kılavuzlar mevkiine 45 bin fidan dikildi.

Fidan dikim törenine, İl Çevre ve Orman Müdürü Müfit Aydın, Tema Bursa İl Temsilcisi Şaban Uyar, Harmancık Kaymakamı Kemal Duru, Harmancık Orman İşletme Şefi Şerafettin Akçay, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Ekren, İlçe Mal Müdürü Ayten Göktaş, daire amirleri ile çok sayıda Harmancıklı vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Çevre ve Orman Müdürü Müfit Aydın, "Bakanlık tarafından 2008-2012 yılları arasında uygulamaya konulan ağaçlandırma seferberliği eylem planı ile Bursa merkezde ve ilçelerde 5 yıl zarfında 56 bin 550 hektarlık alanda ağaçlandırma ve rehabilitasyon yapılarak, 2 milyon 940 bin 114 adet muhtelif fidan dikildi. Bulunduğumuz sahaya, Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğü ile İş Bankası ve Tema tarafından yapılan protokol çerçevesinde, 81 ilimizde kurulacak olan 81 orman projesinin Bursa'daki ayağı olarak, toplam 20 hektarlık alanda 45 bin adet karaçam fidanı dikildi. Sahada uygulama il müdürlüğümüzce yapılmakta, kaynak İş Bankası tarafından sağlanmaktadır" dedi.

Harmancık Kaymakamı Kemal Duru da, "Öğrencilerimize ve halkımıza orman ve ağaç sevgisini kazandırarak bu tür faaliyetlerin devamını getirmek çabasındayız. Yeşil Bursa'yı daha da yeşillendireceğiz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 19:00:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?