3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Hasan Doğan anısına sergi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından bir süre önce hayatını kaybeden TFF Başkanı Hasan Doğan anısına hazırlanan 'Milli Gurur Milli Forma' sergisi Bursa Korupark Alışveriş Merkezi'nde açıldı.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl'ın katıldığı törenle açılan sergi Bursalıların beğenisine sunuldu.

Serginin açılış kurdelesini birlikte kesen Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Levent Kızıl davetlilerle birlikte sergiyi gezdi. Sergide Türkiye Futbol Federasyonu'nun kuruluş yılı olan 1923 yılından bugüne kadar milli takımımızın giydiği formalardan örnekler sergileniyor. Ayrıca 1923-2008 seneleri arasındaki 85 yıl içerisinde oynanan önemli maçlardan özel görüntüler ve bu dönemlere ait orijinal gazete ve fotoğraflar da yer alıyor. Hasan Doğan içinde ayrı bir köşenin bulunduğu serginin 11 Ocak tarihine kadar Korupark Alışveriş Merkezi'nde olacağı öğrenildi.

"HEDEFİMİZ BU SERGİYİ HERKESİN GÖRMESİ"
Açılış sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Levent Kızıl, sergiyle ilgili olarak, "Normalde Nisan ayında bu serginin bitmesi gerekiyor. Fakat gitmeyen şehirlerden inanılmaz bir talep var. Uzatmayı düşünüyoruz. Bakanlıkla görüşüyoruz. Bizim hedefimiz bu sergiyi herkesin görmesi. Bursa benim kendi şehrim. Koruparkında avantajı dolasıyla katılım rekoru Bursa'da olacak diye düşünüyorum" dedi.

"FUTBOLUN OLDUĞU YERDE HATA OLACAKTIR"
Bir basın mensubunun hakem hatalarıyla ilgili sorusuna ise Kızıl, "Futbolun olduğu yerde mutlaka hata olacak. Rahmetli Hasan Doğan yönetimine duyulan bu güven sayesinde şu anda bunlar hakem hatası olarak kabul ediliyor. Hakemler Antalyada seminerdeler. Bir çok hatanın fazla abartıldığı, UEFA yetkilileri tarafından tekrar tekrar izlenerek söylendi. Bizde herşeyin çok iyi olmasını istiyoruz. Önemli bir futbol ülkesiyiz. Hakemlerinde iyi olması lazım. Çünkü şu anda inanılmaz bir birleşme oldu. Çok büyük bir güven duygusu var. Bu güvene hakemlerin layık olması lazım" şeklinde cevap verdi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 22:55:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?