4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Hasanpaşa Hamamı'na restore

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 50 yıldır çürümeye terk edilen Hasanpaşa Hamamı hayırsever Agah Bursalı'nın katkılarıyla restore edilecek.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ile bir araya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmalar hakkında Aktürk'ten bilgi aldı. Daha sonra restore edilecek olan Hasanpaşa Hamamı'na geçen Altepe ve beraberindeki heyet, burada binanın restorasyon işini yürüten müteahhit firmanın yetkilileriyle hamamı ziyaret etti.

Kentin tarihi yapısının hayırsever insanlarla ayağa kalkacağını ifade eden Altepe, kent kültürüne, kimliğine ve halkına hizmet etmeyi hedeflediklerini söyledi. Daha önce de çeşitli yerlerde tarihi binaların restorasyonunu yaptıklarını ifade eden Altepe, "Bugün Büyükşehir Belediyesi ilk kez bir ilçede tarihi mirasın yaşatılmasıyla ilgili çalışmaya imza atıyor. Ayrıca hayırsever büyüğümüz Agah Bursalı'nın katkı vermesi bu restorasyona ayrı bir anlam katıyor. Çünkü Bursa özellikli bir şehir. Bu özellik ve güzellikte sadece belediyeler eliyle değil, el ele vererek hep birlikte ayağa kaldırılabilir" dedi.

Bursa'nın özellik ve güzelliklerini ortaya çıkartan çalışmaları kapsamında Mudanya'daki 400 yıllık tarihi Hasan Paşa Hamamı'nın 50 yıldır hamam olarak kullanılmayarak harabe haline dönüştüğünü ifade eden Başkan Altepe, yapının kamulaştırıldıktan sonra restore edilip kültür merkezi olarak hizmet vereceğini söyledi.

Hayırsever iş adamlarına çağrıda bulunan Altepe, "Ecdadımızın bıraktığı eserleri ayağa kaldırmak ve gelecek nesillere miras bırakmak en büyük hedefimiz" diyen Başkan Altepe, "Bursa'nın ziynetleri olan tüm yapıların gün yüzüne çıkmasıyla hem kent ekonomisi canlanıyor, hem de tarihi ve kültürel mirasımız yaşatılıyor. Agah Bursalı gibi, Memduh Gökçen gibi büyüklerimiz, ağabeylerimizin de katkılarıyla bu hedefimize ulaşacağız. Agah ağabeyimizin desteği tüm hayırseverlere, işadamlarına örnek olsun" diye konuştu.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Agah Bursalı'nın Mudanya'ya yeni bir anaokulu kazandırdığını ve bunun gibi bir çok katkısının olduğunu belirterek, "Şimdi de bir tarihi eserimiz onun ve Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla restore ediliyor. Mudanya'ya, Bursa'ya hayırlı olsun" dedi.
Çalışmalar kapsamında Halit Paşa Caddesi'nden başlayarak Eski Su Sokak ve Hasanbey Camii ve Tahir Paşa Konağı'nın bulunduğu yollarda parke taşı kaplanarak tarihi misyonuna uygun hale dönüştürülecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 18:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?