4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Hasta ve doktorların duygusal buluşması

Bursa'da organ nakliyle yeniden hayat bulan hastalar, doktorlarıyla bir araya geldi. Toplantıda 12 yaşındaki bir kızın organ bağışında bulunulması için yaptığı çağrı, herkesi duygulandırdı.


Bursa'da, organ nakil sorumlularının Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde düzenlenen aylık toplantısına bu kez hastalar da katıldı. Törene ev sahipliği yapan Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Naci Çelik, organ nakli konusunda ülkemizin dünyanın çok gerisinde olduğunu belirterek, bu konunun üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğini ifade etti.

Çelik, "Yapılan özverili çalışmalar neticesinde, Bursa organ nakli konusunda eskisine göre çok daha iyi bir yere gelmiştir" dedi.
Organ naklinde emek veren Prof. Dr. Bülent Oktay, Prof. Dr. Ekrem Kaya, Doç. Dr. Rezmi Emiroğlu çalışmalar hakkında bilgi verirken, Doç. Dr. Murat Kıyıcı ise son 16 ay içinde Bursa'da 19 karaciğer nakli yapıldığını, bunlardan sadece 1 hastanın hayatını kaybettiğini ifade ederek, "Öncelikli olarak bize herkes bunun için ne kadar ücret ödeyeceklerini soruyor. Sosyal güvencesi olan herkes nakillerden yararlanabiliyor. Nakil konusunda 102 hasta ön kayıt yaptırdı. 23 hasta da nakil bekliyor" diye konuştu.


Böbrek nakliyle hayata tutunan 12 yaşındaki Canan Ertaş, "12 yaşıma kadar hastalık nedir, diyaliz nedir, nakil nedir bilmiyordum. İnsanlar bazı şeyleri başına gelince anlıyor. 4 yıl önce yapılan böbrek nakliyle hayata tutundum. Siz de organ bağışlayın ve hayat kurtarın" diye konuştu. Organ nakli yapılan diğer hastalara da söz verilen toplantıda yapılan konuşmalar herkesi duygulandırdı.
Törende, hastanelerin nakil sorumlularına birer plaket verildi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 19:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?