4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

'Hastalık Hastası' gün sayıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 'Hastalık Hastası' adlı oyunun prömiyerini, 20 Şubat Cuma günü saat 20.30'da Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirecek.

Fransız yazar Moliere'in yazdığı ve Şehir Tiyatrosu oyuncularının sahneleyeceği 'Hastalık Hastası' oyununun provaları Tayyare Kültür Merkezi'nde devam ediyor. Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Öğretim Görevlisi Dr Levent Suner'in yönettiği oyunda, E. Ertan Akman, Altuğ Görgü, Ebru Ergüç, Didem Hun Liman, Müge Açıkdüşünenler, Murat Liman, M. Eren Topçak, Nilgün Türksever Görgü, Günay Y. Güney, Bülent Uçar, Kazım Güçlü, Uğur Serener, Esra Yaşar rol alıyor.

Oyun hakkında bilgi veren yönetmen yardımcısı Nihal Türksever, 'Hastalık Hastası'nın 20 Şubat Cuma akşamı, seyirciyle buluşacağını söyledi. Türksever, tiyatroseverlerin keyifle izleyeceği oyunun dekorunu yönetmen Levent Suner'in, kostümlerini Funda Çebi'nin, müziğini Dilan Öztoprak'ın hazırladığını da sözlerine ekledi.

Dans tasarımını Ferdi Yıldız'ın yaptığı oyunda; yaşlı, huysuz, çıkarcı, zengin, karısına düşkün ancak hastalık hastalığı nedeniyle ilaç kullanan asosyal bir adam olan Argan ile paraya tutkun ikiyüzlü karısı Beline, müzik eğitimi alan kızı Angelique, Argan'a hatalarını göstermeye çabalayan iyi niyetli kardeşi Beralde, Angelique'e aşık, eğitimli ve zengin Cleante ile genç ve dürüst hizmetçi Toinette arasında gelişen ilişkiler mizahi bir dille ele alınıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 15:53:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?