3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

'Hastalık Hastası' Şehir Tiyatrosu'nda

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Moliere’nin ünlü komedilerinden ‘Hastalık Hastası’ adlı oyunu ilk kez sahneledi.

Tayyare Kültür Merkezi’nde prömiyeri yapılan Hastalık Hastası, sanatseverlerden tam not aldı.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Levent Suner’in yönettiği oyunda rol alan E. Ertan Akman, Altuğ Görgü, Ebru Ergüç, Didem Hun Liman, Müge Açıkdüşünenler, Kazım Güçlü, Uğur Serener, Murat Liman, M. Eren Topçak, Nilgün Türksever Görgü, Günay Y. Güney, Bülent Uçar ve Esra Yaşar performanslarıyla takdir topladı.

Hastalık hastası bir ihtiyar olan Argan, Argan’ın zaaflarını kullanan karısı Belin, hizmetçi Tuanet, Argan’ın kendi çıkarı için bir doktorla evlendirmeye çalıştığı kızı Anjelik ve Argan’ın kardeşi Beralde arasında yaşanan olaylar eğlenceli bir dille sahneye taşındı. Canlı ve hareketli müziklerle de renklenen oyun, sanatseverleri kahkahaya boğdu. Usta sanatçılar Ali Düşenkalkar ve Mustafa Kurt ile Bursa Devlet Tiyatrosu sanatçıları da oyunu ilgiyle izledi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Gülsüm Anafarta, oyunun sonunda, sanatçılara ve oyuna emeği geçenlere çiçek verdi.

Nihal Türksever ile Kazım Güçlü’nün yönetmen yardımcılığını üstlendiği Hastalık Hastası’nda dekor Levent Suner ile Özüdoğru Cici, kostümler Funda Çebi, müzik Dilan Öztoprak ve danslar da Ferdi Yıldız imzasını taşıyor. ‘Hastalık Hastası’, sezon boyunca Tayyare Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 17:35:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?