4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Hastane yangını raporu açıklandı

Bursa'da, Şevket Yılmaz Hastanesi'nde 8 kişinin ölümüne neden olan yangınla ilgili Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı rapor tamamlandı.

Vali Şahabettin Harput, müfettişlerin binanın kablo tesisatı ve yangın alarm sisteminde aksaklıklar olduğunu tespit ettiğini, kusurlu bulunan başhekim, hastane müdürü ve diğer görevlilere para ve idari ceza verileceğini açıkladı.

Geçen mayıs ayında Şevket Yılmaz Hastanesi'nde çıkan yangınla ilgili Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı rapor tamamlanarak bakanlığa teslim edildi. Bursa Valisi Şahabettin Harput, raporla alakalı yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanlığı müfettişleri tarafından yürütülen soruşturma tamamlanıp kamuoyuna açıklanmıştır. Raporda, binada kablo tesisatıyla alakalı kusur olduğu ve başhekim, hastane müdürü, müdür yardımcıları ve elektrik mühendisi gibi ilgili görevlilerin kusurlu oldukları, bunların kusurları ölçüsünde cezalandırılması gerektiği belirtilmiştir.

Ayrıca hastanenin yangın alarm sisteminde aksaklık olduğu ve düzenli çalışmadığı tespit edilip, bunda hastane yetkililerinin kusuru olduğu açıklanmıştır. Hem aylıktan kesme hem de idari cezanın uygulanması kararına varıldı. Sayın Bakan raporu inceledikten sonra gerekeni yapacak" diye konuştu.
Vali Harput, raporda, hastaların yangından tahliyesi ve başka hastanelere nakli sırasında görevlililerin ihmali ve malzeme eksikliği olmadığının ifade edildiğini söyledi. Ölümlerle ilgili adli tıp raporunun ise henüz açıklanmadığı öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 18:18:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?