3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Hastanelerde domuz gribi seferberliği

BURSA'DA 4 HASTANEDE DOMUZ GRİBİ HAZIRLIĞI

Bursa Valisi Şahabettin Harput, domuz gribine karşı 4 hastanenin özel olarak donatıldığını belirterek, oluşabilecek vakaların bu hastanelerde tedavi altına alınacağını belirtti.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, domuz gribiyle ilgili alınan tedbirler hakkında İHA muhabirine özel açıklamalarda bulundu. Bursa'nın dışa açık bir şehir olduğunu ifade eden Vali Harput, "Sürekli Bursa'da ve Türkiye'de insan sirkülasyonu oluyor. Bu çerçevede bu hastalığı, bu mikrobu, bu virüsü taşıyan insanların şehrimize gelmeyeceği gibi bir şey söz konusu olamaz. Biz bu gerçeğin bilinci içerisinde bu konuda nasıl önlemler almamız gerekiyor, onun çalışmasını yapıyoruz. İnsanların bu konuda bilinçlendirilmesi, özellikle toplu yaşamın olduğu müesseseler olarak okullara ayrı bir önem veriyoruz.

Okullarda, önce Bursa'mızda, 'eğiticiler eğitimi' diye adlandırabileceğimiz çalışma ile öğretmenlerimiz domuz gribi konusunda bilinçlendirilmek üzere Ankara'ya eğitime gönderildi. Bu öğretmenlerimiz eğitimlerini aldı ve şimdi de Bursa'da tüm okullardaki öğretmenler domuz gribine karşı çocuklarımızın korunması için eğitim alıyor. Burada altını çizeceğim nokta, temizliktir. Temizlik çok önemli ve insanlarla ilişkiler çok önemli. Bu virüsü taşıyan insana karşı ilişkiler çok önemli. Bütün okullarda bunun altyapısını hazırladık, gereken tüm tedbirleri aldık. Ancak normal grip vakası dahi olsa velilerin çocuklarını 2 gün okula göndermemeleri gerekiyor. Başka çocuklara o hastalığı bulaştırma, taşıma noktasında grip olan çocuklarımızın okula gelmemeleri çok önemli" dedi.

 4 HASTANE ÖZEL OLARAK DONATILDI

Vali Harput, Bursa'da 4 hastanenin domuz gribi vakalarına karşı özel olarak hazırlandığını belirterek, "Şevket Yılmaz, Bursa, Çekirge Devlet Hastaneleri ile Dörtçelik Çocuk Hastanesi oluşabilecek muhtemel vakalara karşı donatıldı. Bu hastanelerde ilgili bütün doktor ve sağlık çalışanları eğitildi. Herhangi bir hastaneye domuz gribi vakası intikal ettiğinde, yapılan tahlilde domuz gribi teşhisi konulduğunda hasta hemen bu 4 hastaneden birine gidip oluşturulan özel tedavi ünitelerinde tedavi altına alınacak. Şu ana kadar domuz gribi vakası Bursa'da görülmedi, olmaması için gerekli hassasiyeti gösteriyor ve tedbirlerimizi alıyoruz. Ama buna rağmen bir vaka görüldüğü an her şeye hazırız" açıklamasını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 17:11:03
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 09:33:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?