6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Hava ambulansı hızır gibi yetişti

MİNİK BURAK'I HAVA AMBULANSIYLA KURTARDILAR

Bursa'nın İnegöl ilçesinde aniden fenalaşan 8 aylık bebeğin imdadına hava ambulansı yetişti. Doğduğu günden beri yaşadığı hastalığa teşhis koyulamayan minik Burak, tedavi için stada inen hava ambulansıyla Eskişehir'e sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre 8 ay önce dünyaya gelen Burak Kızılarslan, sürekli yüksek ateş ve kasılmalar sebebiyle tedavi altına alındı. Doğduğu günden beri geçen kısa ömrünü hastane köşelerinde geçiren Burak bebeğe, down sendromu olduğu yönünde bulgulara ratlanmasına rağmen net bir teşhis koyulamadı. Dün yeniden rahatsızlanan minik Burak, hemen İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumunun ciddi olduğu gözlenen bebek için sağlık ekipleri seferber oldu. 112 Acil Servis ambulansıyla İnegöl Devlet Hastanesi'nden alınan bebek, ilçe stadına getirildi. Ateşler içinde yanan bebek, hava ambulansıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Bebeğini hava ambulansında görevli sağlık ekiplerine teslim eden anne Rukiye Kızılarslan, çocuğunun doğduğu günden beri yüksek ateş, kasılma ve nöbet geçirdiğini, bu zamana kadar da net bir teşhis konulamadığını söyledi.

MİNİK BURAK'I HAVA AMBULANSIYLA KURTARDILAR
MİNİK BURAK'I HAVA AMBULANSIYLA KURTARDILAR
MİNİK BURAK'I HAVA AMBULANSIYLA KURTARDILAR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 18:20:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?