2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Hava kirliliği kontrolü

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde son günlerde hava kirliliğinde gözle görülür artış meydana gelmesi üzerine harekete geçen Zabıta Müdürlüğü ekipleri, özellikle mobilya ve metal sanayiinde denetimlerini sıklaştırdı. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, "Zabıtamızın düzenli olarak gerçekleştirdiği denetimler devam ederken, mobilyacılar sanayi bölgesi ve metal işleri sanayi bölgesindeki, üretime ve ısınmaya yönelik yakıtların kontrollüne hız verdik" dedi. 

Kereste fırınlarında, mobilya preslerinde yakılan maddeler ve özellikle oto sanayinde yakılan yanık yağların kullanılmasının önüne geçeceklerini ifade eden Başkan Yardımcısı Şen, "Çevre İl Müdürlüğü, çevreyi kirletenler hakkında yüksek cezalar getiriyor. Bahsi geçen yakıtların kullanımında cezayı müeyyide olarak en az 6 bin YTL yaptırım uygulanacaktır. Bununla ilgili denetimlerde bulunan zabıta ekiplerimiz önce ihtar veriyor. Buna rağmen hava kirliliğine sebebiyet veren yakıtları yakmakta ısrar edenler hakkında gerekli ceza Çevre İl Müdürlüğü tarafından kesilecek. Esnaflarımızın bu cezalarla karşı karşıya kalmaması ve soluduğumuz havanın kirletilmemesi için hem denetim yapıyoruz hem de esnaflara uyarılarda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 14:30:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?