3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Hava sıcaklığı 30 derecenin üstünde

Bursa'da hava sıcaklığı 30 derecenin üzerine çıkınca sıcaktan bunalan vatandaşlar kendini sokağa attı. 

Şehir merkezinde aşırı sıcaklardan etkilenip rahatsızlanan çok sayıda yaşlı insan hastaneleri doldururken, ağaç gölgeleri vatandaşların sığınağı oldu. Aşırı sıcaktan bunalan bir adam Cumhuriyet Caddesi'ndeki Ertuğrul Camii'nin yanında bulunan Yıldırım Beyazıt'ın oğlu Ertuğrul Bey'e ait türbenin yanında uykuya daldı. Yoldan geçen arabalara ve gürültüye rağmen şekerleme yapan adamı gören sürücüler, korna çalarak uyandırmak istedi. Yaklaşık 2 saat boyunca uyuyan adam öğle sıcaklarının geçmesinin ardından uyandı.

Sıcaktan bunalan aileler ise çocuklarıyla birlikte park ve bahçelere akın etti. Osmangazi ilçesindeki Çiçekli Park'taki fıskiyelerin yanındaki bankları dolduran Bursalılar termoslarına koydukları çayları içip dinlendi. Gün boyu suyla oynayan minikler ise fıskiyelerin altında ıslanıp serinledi. Bu arada, Bursa'da şehir merkezindeki havuzlar henüz açılmazken, özel açık havuzların önümüzdeki Cumartesi faaliyete geçecekleri, belediyeye ait açık havuzların ise Haziran ayından itibaren açılacağı öğrenildi. 

Yetkililer, yüzme bilmeyen vatandaşların bu yıl da denizlerde tehlike oluşturacağını belirterek, şehrin merkezindeki havuzlarda düzenlenen yüzme kurslarından sonra suya girilmesini tavsiye etti. Bursa'nın sayfiye beldesi olan Mudanya'nın Zeytinbağı ve Eşgel sahillerinde sıcaklardan bunalanlar, kumsallarda güneşlenerek, serinlemek için denize girmeye başladı. İlk başta suyun soğuk gibi geldiğini, ancak zamanla serinliğinden keyif alır hale geldiklerini belirten vatandaşlar, "Bu sene bahar mevsimini görmedik. Havalar serin giderken birden Mayıs ayı ortalarında aşırı sıcaklar geldi. Daha henüz birkaç hafta önce kış varken, birden bunaltıcı sıcaklarla kavrulmaya başladık" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 14:25:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?