3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Hava sıvakları başladı

Bursa'da 35 dereceye ulaşan hava sıcaklığı vatandaşları sokağa döktü. Bazı vatandaşlar ağaç altında yatarak serinlerken, çocuklar ise havuz kenarında oynamayı tercih etti.

Bursa'da nem dolayısıyla hava sıcaklığı 39 derece olarak hissedilirken, aşırı sıcaklar vatandaşları bunalttı. Yaz ayının ilk günlerindeki sıcaklara dayanamayan Bursalılar, okulların da tatil olmasını fırsat bilerek sokaklara akın etti. Kültürpark, Botanik Park ve Ulucamii civarını tercih eden vatandaşlar, ağaç altlarına oturarak serinlemeye çalıştı. Çocukların en sok tercih ettiği oyun alanları havuz kenarları oldu. Havuzların suyu ile oynayan çocuklar yaz sıcaklarından bir nebze olsun kurtulmaya çalıştı. Havaların aşırı ısınmasıyla evlerinde oturamadıklarını kaydeden vatandaşlar, "Nem dolayısıyla sıcakları çok fazla hissediyoruz. Yağmur sıcağı olarak tahmin ettik, ama şu ana kadar yağmur yağmadı" dedi.

Öte yandan sıcak havanın yaz aylarının başında kendini hissettirmesi klima ve vantilatör satıcılarını sevindirdi. Ekonomik krize aldırış etmeyen müşteriler mağazalara dolarak bütçelerine uygun klima ve vantilatör satın aldı. Yaz ayları ve erken başlayan sıcaklar üzerine ise satıcılar çeşitli kampanyalar yaparak müşteri çekmeye çalıştı. Bazı mağazalar klima alana hediye verirken, bazıları ise uygun taksit seçenekleri ile ürünlerini satmaya çalıştı. Klima fiyatları 400 ile 900 TL arasında değişiyor. Hava sıcaklığı Bursa'da yarın en yüksek 33 derece olarak beklenirken, Çarşamba gününden itibaren yağışlı havaların etkili olacağı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 18:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?