4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Havladı diye av tüfeğiyle vuruldu

Bursa'da bir kişinin havladığı gerekçesiyle av tüfeğiyle vurduğu "Panter" isimli köpek ameliyata alındı ancak kurtarılamadı. Olaya şahit olan bir kadın baygınlık geçirirken, hayvan hakları savunucuları jandarma ile Çevre Orman Müdürlüğü'nü harekete geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş beldesi Cumhuriyet Mahallesi 230. Sokak'ta oturan S.Ç. (40) isimli şahıs, havlayarak kendisini rahatsız ettiği için "Panter" isimli köpeğe av tüfeğiyle ateş etti. Kanlar içinde kalan köpeğin kurtarılması için mahalle sakinleri durumu yetkililere bildirdi.

Olay yerine gelen Osmangazi Belediyesi veteriner ekipleri, yaralı köpeği ambulansla hayvan barınağına götürdü. Durumu ağır olan Panter, hemen ameliyata alınmasına rağmen kurtarılamadı. Köpeğin vurulma anını gören komşu Fatmagül Avcı ise üzüntüden bayıldı.

Osmangazi Belediyesi veteriner hekimi Kadir Özdemir ile birlikte operasyonu gerçekleştiren Dr. Hakan Tan, ağır yaralı bir köpeğin olduğu ihbarı üzerine ekiplerin olay yerine gittiğini ifade ederek, "Köpek buraya koma halinde geldi. Saçmalar şah damarına isabet etmiş. Damar yolunu açıp acil ilaçlarını yaptık. Bu sırada solunum gidince tüp yerleştirip suni solunum yaptırdık. Ama maalesef yaralı köpek kurtarılamadı çünkü ciddi bir iç kanaması vardı. Boyun ve solunum bölgesinde 20-30 adet saçma vardı" dedi.

Köpeğin vurulma anını gören Fatmagül Avcı, olayın ardından gördüklerine dayanamayıp fenalaşınca sağlık ocağına götürüldüğünü ifade ederek, "Ben tansiyon hastasıyım, hava almak için evin önüne çıkmıştım. Bir el silah sesi duydum. Köpek yere düştü. 'Yapma oğlum, hayvandan ne istiyorsun?' diye bağırdım. Oralı bile olmadı, bir el daha ateşledi. Köpek kanlar içinde kaldı. Ben gördüğüm bu içler acısı manzaraya daha fazla dayanamadım. Fenalaşınca eşim beni sağlık ocağına kaldırdı" dedi.

Olayın ardından jandarma ekipleri bir fabrikada işçi olarak çalışan S.Ç. hakkında, "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet ve meskun mahalde ateş etmek" iddiasıyla soruşturma başlattı. Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin de idari para cezası uygulayacağı öğrenildi. Hayvanseverler ise olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 10:59:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?