2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Hayallerindeki eve kavuştular

VİRANEDEN SARAY YAVRUSUNA

Bursa'da, camları kırık, çatısı çökük bir evde hayatta kalma mücadelesi veren üç yaşlı kadın, 70 yaşından sonra hayallerindeki saray yavrusuna kavuştu.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı Yaşlılar Koordinasyon Merkezi öncülüğünde başlatılan 'Şefkat Evleri' projesinin ilk adımında duygu dolu anlar yaşandı. Tayakadın Mahallesi'nde ikamet eden Müberra Günlük (73), Nadiye Çınar (70 ve Mevlüde Bayındır'ın (78) zor şartlar altında ikamet ettiğini öğrenen partililer, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ve hayırseverlerin desteğiyle Yediselviler Mahallesi'nde bir ev tuttu. Çöplerin arasında yaşayan Mevlüde Çınar ve Mevlüde Bayındır ile aynı mahallede oturan Nadiye

Çınar'ın yüzü 70 yaşından sonra güldü. Camları kırık ve çatısı çökük evde hayatta kalma mücadelesi veren yaşlı kadınlara sahip çıkan ekipler, üç kadını evlerinden alarak yeni yuvalarına götürdü.

 

HAYALLERİNDEKİ EVE KAVUŞTULAR

Büyük bir heyecanla yeni evlerine kavuşan yaşlı kadınlar, yaşadıkları virane evlerinin kapısını son defa kapatarak yola koyuldu. Kısa bir yolculuğun ardından Yediselviler Mahallesi'ndeki dayalı döşeli evin önüne gelen yaşlı kadınlara partililer yeni yuvalarının anahtarını teslim etti. Sabırsızlıkla kapıyı açan yaşlı kadınlar, doğalgaz sobalı, sıcak suyu olan ve kaloriferli evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Evlerinin bütün odalarını teker teker gezen yaşlı kadınlar, yeni yuvalarına bir süre alışamadı. Mutfaktaki ocakta çorba pişirerek yeni gelecek misafirler için hazırlık yapan yaşlı kadınların mutluluğu gözlerinden okundu.

AK Parti İl Başkanlığı Yaşlılar Koordinasyon Merkezi'nce hazırlanan yeni evin salonunu gezen yaşlı kadınlar, partililere ve hayırsever vatandaşlara teşekkür etti. 5 yıldır eski evinde zor günler geçirdiğini belirten Müberra Günlük, bir çocuğunu trafik kazasında kaybettiğini söyledi. Diğer çocuğunu uzun süredir görmediğini ifade eden Günlük, "Hep eski ve harabe yerlerde yaşadım. Kendi malım ve mülküm olmadı. Isınmak için bile odun ve kömürü zor buluyorduk. Yıldırım Kaymakamlığının çok yardımı dokundu.

Allah devletimizden razı olsun. Ölene kadar burada oturacağım. Öldükten sonra devlet cenazemizi de kaldırır" dedi.

 

ŞEFKAT EVLERİ PROJESİ

Koordinasyon Merkezi tarafından başlatılan projenin ilk adımını atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten AK Parti Yaşlılar Koordinasyon Başkanı Cemile Ayşim, "60 yaşının üzerindeki yaşlıları ziyaret ettik. Görüşmelerin ardından yaşlılarımızın gerekli ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Onlara yeşil kart çıkardık. Yaşayacak yerleri yoktu. 'Yalnız değilsiniz' dedik. Bir ev ortamı sağladık. Burada 3 teyzemizi bir araya getirdik. Müberra teyzem gibi sokaklarda kalan ve yaşayacak yeri olmayan kadınlara

sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu gibi faaliyetleri sadece devletten beklememek lazım" diye konuştu.

Kalacakları odaları düzenlemeye başlayan yaşlı kadınlar, televizyon başına geçerek uzaktan kumanda ile TV programlarını izlemenin keyfini yaşadı. Sıcak su ile ellerini yıkayan Günlük, misafirlerine fırında poğaça ve kek yapacağını belirtti. Yaşlı teyzelerin pencereden ellerini sallayarak teşekkür etmesi herkesi duygulandırdı.

VİRANEDEN SARAY YAVRUSUNA
VİRANEDEN SARAY YAVRUSUNA
VİRANEDEN SARAY YAVRUSUNA
VİRANEDEN SARAY YAVRUSUNA
VİRANEDEN SARAY YAVRUSUNA
VİRANEDEN SARAY YAVRUSUNA
VİRANEDEN SARAY YAVRUSUNA
VİRANEDEN SARAY YAVRUSUNA
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2011 Çarşamba 09:30:05
Güncelleme :2 Şubat 2011 Çarşamba 10:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?