4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Hayashi, Nilüfer'e hayran kaldı

Japonya Başkonsolosu Hayashi, Nilüfer Belediyesine yaptığı ziyarette, “Nilüfer ve Tokai Belediyelerinin ortak projeleri, iki kültürün dostluğu için çok önemli” dedi.

Japonya Başkonsolosu Katsuyoshi Hayashi, Bursa gezisi kapsamında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti.

Nilüfer Belediyesi Başkanlık Binası’nda gerçekleşen ziyarette Japon Başkonsolosa, Nilüfer Belediyesi ve kardeş şehir Tokai’nin ortak projesi olan Japon Parkı hakkında bilgi verildi.

2010 yılında Türkiye’de gerçekleşecek olan Japon Yılı kapsamında yapılabilecekleri konuşan başkonsolos Hayashi ve Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey, iki kültürün birbirlerine olan yakınlığına dikkat çektiler.

Hayashi, Nilüfer’e özellikle gelmek istediğini belirtirken, “Nilüfer güzel bir kent. Ben bundan sonra her gördüğüm Japon’a Bursa’yı mutlaka ziyaret etmesi gerektiğini anlatacağım. Özellikle Nilüfer’in Tokai Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiği örnek kardeş şehir ilişkisi, iki kültürün yakınlaşması için çok güzel bir adım” dedi.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise yapımı bu yıl sonuna kadar bitirilecek olan Japon Parkı ve içersinde yer alacak olan bina ile özellikle Japon kültürünün bir parçası olan çay seremonisini ziyaretçilere anlatmak istediklerini söyledi.

Bozbey, “Açılışını birlikte yapmak istediğimiz bu park ile 2010 Japon Yılı’nın anlamına uygun bir çalışma gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi. Mustafa Bozbey ayrıca, Tokai Belediyesi ile olan kardeş şehir ilişkileri kapsamında gerçekleştirilen personel değişimi, Hentbol turnuvası gibi çalışmalardan bahsederken, Başkonsolos Hayashi bu çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 16:11:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?