1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Hayat arkadaşıyla ciğerini paylaşacak

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi'nde gerçekleştirilecek bir nakille, Gülzade Atar, 15 yıllık hayat arkadaşı Mustafa Atar'a karaciğerinden bir parça verecek. 

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde oturan 2 çocuk babası serbest meslek sahibi Mustafa Atar (35), hayat arkadaşıyla aynı karaciğeri paylaşacak. Hepatit B nedeniyle oluşan karaciğer yetmezliğine bağlı olarak 1 yıldır tedavi gördüğünü açıklayan Atar, "İlk teşhis Bursa Devlet Hastanesi'nde kondu. Ancak ilaç tedavileri olumlu sonuç vermeyince doktorlarım tek çözümün organ naklinde olduğunu söyledi. Karaciğer nakli için beni Ege Üniversitesi'ne gönderdiler. 4 aydır Ege Üniversitesi'nde tedavi görüyorum" dedi. 

Organ nakli için bir süre kadavra beklediklerini, ancak kadavra çıkmaması üzerine 2 kardeşinin gönüllü olmasına rağmen uygun bulunmadığını vurgulayan Atar, "Bunun üzerine eşim ameliyat masasına yatmaya karar verdi. O'nun sayesinde yeni bir hayata başlayacağım için çok mutluyum" diye konuştu. 

Eşini eski sağlığına kavuşturacağı için çok sevinçli olduğunu açıklayan Gülzade Atar (32), "Tek isteğim eşimin biran önce iyileşerek, aramıza dönmesi. Eşimi sağlıklı görmek benim için en büyük mutluluk olacak" açıklamasında bulundu. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi'ndeki nakil, Genel Cerrah Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof. Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilecek.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2006 Salı 12:12:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?