4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Hayatı kolaylaştıran projeler

Bursa'da, ilköğretim ve lise öğrencilerinin tasarladığı 200'ün üzerinde projeye ev sahipliği yapan Bilim Şenliği başladı.

Zafer Plaza'daki şenliğin açılışını İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile Özel Final Okulları yöneticileri, öğretmenleri ve öğrenciler yaptı. Özel Final Okulları'nda öğrenim gören ilköğretim ve lise düzeyindeki öğrencilerin hayatı kolaylaştıran projeleri Bursalılara tanıtıldı.

Depolu fırça, paletli çocuk arabası, ayakla klozet açacağı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği projeler arasında yer aldı. Hijyene önem veren anneler için tasarlanan ayakla klozet açacağı, kullanıcının elini sürmeden klozeti
kullanmasını sağlıyor. Paletli çocuk arabası sayesinde merdivenli alanlarda annelerin bebeklerini taşıması kolaylaşırken, depolu fırça da yüzey temizliğinde su israfını engelliyor.

TÜBİTAK ödüllü 3 projenin aynı zamanda Japonya'da da sergilendiği belirtilirken, Bilim şenliğinin hedefinin, fizik, kimya ve biyoloji kanunlarını uygulamalı olarak öğrencilere küçük yaşlarda kavratmak olduğu ifade edildi.

Organizasyonla ilgili bilgi veren Özel Final Okulları Fen Bilimleri Bölümü Başkanı Nihat Tapan, "Final Okulları'nda 2008-09 yıllarında öğrencilerimizin hazırlamış olduğu projeler ve buluşları sergiliyoruz. Bu buluşlar içerisinde hayatı kolaylaştıran basit buluşlar olduğu gibi, projelerle öğrencilerin temel fizik, kimya ve biyoloji bilgilerini eğlenerek kavramalarını hedeflemekteyiz. 200'ün üzerinde buluş ve proje bulunmaktadır. Ayrıca 2009'un astronomi yılı olması nedeniyle astronomiyle ilgili de bir sergimiz var." dedi.

Şenlik kapsamında öğrencilerin akrilik ve pastel boya teknikleriyle yaptığı 20 resimden oluşan serginin de açılışı yapıldı. Sergiler, 24 Mayıs tarihine kadar Bursalıların ziyaretine açık olacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 10:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?