5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Haydar Baş yağmur altında gürledi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, ülkedeki sıkıntılardan kurtuluşun Kuvay-i Milliye ruhunda birleşmekten geçtiğini belirterek, "Hangi partiden olursanız olun, bu sıkıntılardan kurtuluş için bir defaya mahsus önümüzdeki seçimde Bağımsız Türkiye Partisi’ni destekleyelim" dedi.

BTP Bursa İl Başkanlığı tarafından Gökdere Meydanı’nda düzenlenen "Kuşatılan Türkiye" mitingi, sağanak yağışa rağmen büyük ilgi gördü.

Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini, siyasi ve ekonomik kuşatma altında olduğunu vurgulayan Baş, bu sıkıntılardan kurtuluşun BTP’nin reçetesinden geçtiğini söyledi. Yağmura rağmen meydanı dolduran vatandaşlara teşekkür eden Baş, "İşte seçim olmadığı halde benim mitingi düzenlemem, sizin de yağmura rağmen buraya gelmeniz Kuvay-i Milliye ruhunun yeniden canlanmasıdır. Hem içte, hem de dışta her türlü kuşatılmaya karşı vatanın, milletin, devletin sahipsiz olmadığını gösterdiniz. Bu mitingle tam bağımsızlık ve egemenliğinden asla vazgeçmeyeceğimizi bütün dünya bir kez daha gördü. Şimdi karar verelim. Hangi partiden olursanız, bir defaya mahsus olmak üzere, sadece önümüzdeki seçimde hepimiz BTP’yi destekleyelim. Şimdi söz verip son anda vazgeçmeyelim. Sonra 3 yıl önceki gibi verdiğiniz sözü tutmamanın sıkıntısını yeniden yaşarsınız" diye konuştu.

Ev hanımlarının işçi statüsüne kavuşturulup emekli olma hakkı sağlayacaklarını, kimsesiz yaşlılara ve özürlülere maaş bağlayacaklarını anlatan Baş, BTP’nin iktidara geldiğinde hayata geçireceği Sosyal Devlet Projesi ile ülkedeki darlıkların aşılacağını, refah seviyesinin de en üst düzeye çıkacağını ifade ederek, "Milli Ekonomi Modeli’mizle esnafı, KOBİ’leri, çiftçiyi ve memuru rahatlatacağız. Bizim proje ve modellerimizi çalıp, sizi kandıranlara da aldanmayın. Böyle yapmak, gerçeğe sırt çevirmektir. Bizim projelerimizi çalmalarına rağmen uygulamaya düzgün geçiremiyorlar. Bu sıkıntılara dur demeye, bu aziz vatanı masa başında bırakanlarla bir ve beraberin olarak mücadeleye var mısınız? 1919’un Kuvay-i Milliye ruhunu, milli hassasiyetini bugün aynen yaşatmaya, Türkiye üzerinde oynanan oyunları bozmaya var mısınız?" şeklinde konuştu.

Konuşmaları, "İşte lider, işte Başbakan" ve "Bağımsız Türkiye" sloganlarıyla kesilen Baş’a, partililer büyük sevgi gösterisinde bulundu

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 18:31:26
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 21:09:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Behzat IP: 217.120.122.xxx Tarih : 5.06.2006 03:27:05
Haydar Bas a guveniyoruz onumuzdeki secimde ekonomi projesi olan bir parti BTP Bagimsiz Turkiye Partisine oy verecegim. Bir defa da onlari deneyecegim. Kimi denemedik ki. Bu sefer tezi olan bir parti...