3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Hayırsever esnaftan eğitime destek

Bursa'da hayırsever bir esnaf Osmangazi ilçesinde yapılması planlanan ilköğretim okulu için 700 bin TL bağışta bulundu.

Eğitime yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde yapılan protokolle Bursalı hayırsever Ahmet Çabuk, Küçükbalıklı'da yapılacak ilköğretim okulu için 700 bin TL nakit yardımda bulundu. Döküm ustası olan 78 yaşındaki Ahmet Çabuk, zengin iş adamlarının toplumsal olaylara duyarsız kalmamasını istedi. İş hayatı boyunca çok zor günler geçirdiğini belirten Çabuk, "Gün geldi yarı aç, yarı tok gezdik. Adnan Menderes'in valilik balkonundan yaptığı 'Un var, şeker var, usta yok' açıklamasını dinledik. Dirhem dirhem kazandık, sıfırdan geldik bugünlere. Yıllarca yaptığım birikimimi eğitime bağışlayarak hayırlı bir işe vesile olmak istiyorum" dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput'ta ülkenin gelişmesinin eğitime bağlı olduğunu belirterek, "Ahmet Çabuk gibi hayırsevelerin katkılarıyla yapılacak okullarda eğitim gören çocuklar ülkeye hizmet edeceklerdir. Bursa'daki okul ve derslik ihtiyacını sizin gibi hayırseverlerin desteğiyle giderneceğiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Küçükbalıklı Mahallesi'ne zemin+2 katlı 24 derslikli okulun protokolü imzalandı. Okul inşaatının kalan kısmı ise İl Özel İdaresi tarafından tamamlanacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 15:41:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?