4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Hayırseverden eğitim için 500 bin TL

Bursa'da hayırsever vatandaş Hüsnü Züber, Nilüfer ilçesinde yapılacak olan 24 derslikli ilköğretim okulu inşaatı için 500 bin TL bağış yaptı.

Bursa Valiliği'nde düzenlenen protokol töreninde Vali Harput ve hayırsever vatandaş Hüsnü Züber bir araya geldi. Özlüce Mahallesi'nde 6 bin 600 metrekare arsa üzerine yapılacak zemin+2 katlı 24 derslikli ilköğretim okulu için 500 bin TL nakit bağışta bulunan Züber, okulun en kısa sürede yapılmasını istedi. Anne babasının okuma yazma bilmediği için çok üzüldüğünü ifade eden Züber, "Annem babam okuma yazma bilmeden vefat etti. Ben onların bu durumu karşısında çok üzülüyordum. Yıllardır benim içimde bir yara olarak kaldı. Şimdi birikimimi ihtiyaç olan bölgede yapılacak okula bağışlamak istiyorum. Bu okulda birçok öğrenci okuma yazma öğrenecek. İmkanı olan herkes böyle güzel işlere imza atmalı. Umarım okul bir an önce tamamlanırda, bende açılışının yapılacağı günü görürüm" dedi.

Hayırsever Züber'in çok anlamlı bir işe vesile olduğunu belirten Vali Harput, "Hayırsever Züber'i yardımından dolayı gönülden kutluyorum. Okul inşaatını kısa sürede tamamlamak istiyoruz. Okulun adına hayırsever Hüsnü Züber'in adını vereceğiz. Bursa'da istediğimiz standarda erişmek için çok dersliğe ihtiyacımız var. Sınıflardaki öğrenci sayısının 30'a inmesi için yapılması gereken derslik sayısının maliyeti 450 milyon TL civarında. Bu ihtiyacın karşılanması için hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız var. Bursa'da son 5 yılda hayırseverlerimizle 69 okul protokolü imzalandı.

Bu protokoller sonucu ilimize bin 196 derslik derslik kazandırıldı. Önümüzdeki günlerde protokollerimiz devam edecek" diye konuştu.
Protokol töreninde hazır bulunan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise "Nilüfer hızla gelişiyor. Artan nüfusa paralel olarak okul ihtiyacı da artıyor. Belediye olarak biz eğitime katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Yer sıkıntımız yok. Elimizde birçok okul arsası var. Hayırseverlerimiiz bekliyoruz" diye kaydetti.
Konuşmaların ardından okul inşaatında kullanılmak üzere yapılan 500 bin TL'lik bağışın imzaları atıldı. Okulun geri kalan masrafının ise özel idare tarafından karşılanacağı bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 12:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?