2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Hayırseverden eğitime destek

Bursa'da hayırsever Hüseyin Meriç tarafından yakılarak yeniden yapılacak okul binasının protokolü düzenlenen törenle imzalandı. 

Bursa Valisi Nihat Canpolat ve Hayırsever Hüseyin Meriç, Valilikte imzaladıkları protokolle eğitime yeni bir katkıda bulunmak için ilk adımı attı. Alaşar Mahallesi'nde bin 673 metre kare alan üzerinde bulunan eski okul binası Hayırsever Hüseyin Meriç tarafından yıkılarak yeniden yapılacak. Zemin+2 kat ve 8 derslikli okula hayırseverin ismi verilecek. 

Törende konuşan Bursa Valisi Nihat Canpolat, yapılan protokollerin rutin hale geldiğini belirterek, “Bu imzalar bizim için memnuniyet verici. Bölgedeki okul yıllardır sıkıntı oluşturan bir yerdi. Bütçemiz yetersiz olduğu için yıkıp yenisini yapma imkanı bulamadık. Bu sırada hayırseverimizin imdada yetişmesi bizi son derece mutlu etti. Bu davranışlar hayırseverlerimizin memleket meselelerine duyarlı olduklarını gösteriyor. Hayırseverlerimiz cehaleti yenmede bize destek oluyor. Allah böyle vatandaşlarımızı eksik etmesin” dedi. 

Hayırsever Meriç ise yıllardır devlete hizmet ettiğini ifade ederek, “Hep bir okul yaptırma arzum vardı. Oğlum ve damadım sayesinde imkanlarımı ortaya koyarak bu hayalimi gerçekleştireceğim için mutluyum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından okul protokolü Vali Canpolat ve Hayırsever Meriç tarafından imzalandı. 

Öte yandan valilikten alınan bilgiye göre 'Eğitime yüzde 100 destek projesi' çerçevesinde hayırseverler 2003-2007 yılları arasında 61 protokol imzalandığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 13:13:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?