6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Hayırseverden iki okul birden

BURSA'DA HAYIRSEVER İŞ ADAMINDAN EĞİTİME DEV DESTEK

Bursa'da hayırsever iş adamı Nihat Aslanoba tarafından yapılacak olan ve toplam 17 Milyon TL'ye mal olacak olan meslek liselerinin protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Heykel Tarihi Valilik binasında düzenlenen imza törenine İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, İşadamı Nihat Aslanoba ve eşi Havva Aslanoba ile Vali Şahabettin Harput katıldı. Osmangazi ilçesi Veysel Karani Mahallesi'nde yapılması planlanan Nuri Nihat Arslanoba Sağlık Meslek Lisesi 15 bin metrekare arsa üzerinde 3 katlı olarak inşaa edilecek ve 32 derslikten oluşacak. Okula ek olarak 180 kişi kapasiteli öğrenci yurdu da yapılacak.

Hayırsever Aslanoba'nın yapacağı bir diğer okul ise Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'nde yapılması planlanıyor. 360 öğrenci kapasiteli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin 11 milyon TL'ye mal olacağı ve ismine Havva Aslanoba isminin verileceği belirtildi. Her iki okulun da inşaatının gelecek eğitim öğrenim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.

İmza töreni sırasında konuşan Vali Şahabettin Harput, hayırsever iş adamının eğitime dev bir katkıda bulunduğunun altını çizerek, "Her iki okulun toplam maliyeti 17 milyon TL'yi bulacak. Gerçekten büyük bir rakam, gurur verici bir hizmet. İnanıyorum ki işadamı Nihat Aslanoba ve eşi hanımefendinin adı ölümsüzleşmiştir. Bu hizmet kutsal ve takdire şayandır. Bu örnek davranışın diğer imkanı olan vatandaşlarımıza da örnek teşkil etmesini umuyorum. Eğitimdeki eksiklikleri hep birlikte devlet-millet el ele vererek çözeceğiz" diye konuştu.

Törende konuşan ve mutluluğunu ifade eden iş adamı Nihat Aslanoba da okul yaptırma fikrinin bir akşam yemeğinde ortaya çıktığını söyledi. Daha önce yaptırdığı okulları hatırlatan Aslanoba, "Bir akşam hanımla yemeğe çıktık. Orada okul yaptırmaya karar verdik. Gerçekten turizm ve sağlık alanında yetişmiş personel sıkıntısı yaşanıyor. İnanıyorum ki ülkemizin yarınlarına hizmet edecek gençler bu okullardan yetişecek" diye kaydetti.

Hayırsever İş adamının eşi Havva Aslanoba ise hayırlı bir işe imza attıkları için çok mutlu olduklarını belirtti. Konuşmaların ardından her iki okulun da protokol imzaları Vali Harput, Aslanoba ve Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar tarafından atıldı.

BURSA'DA HAYIRSEVER İŞ ADAMINDAN EĞİTİME DEV DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 13:40:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?