2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Hayırseverden okul

Bursa'da hayırsever Münevver Özran tarafından yaptırılan okul düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Hayırsever Münevver Özran tarafından Yıldırım ilçesinde bulunan Yeşilevler İlköğretim Okulu'nun eski binası yerine yaptırılan 2 katlı yeni bina ile onarılan mevcut okul hizmete açıldı. Yeni yapılan ek bina bünyesinde 5 derslik, fen bilgisi laboratuarı, iş teknik atölyesi, resim atölyesi, kütüphane, ana sınıfı, çok amaçlı salon ile idari odalar bulunuyor. 

Yapılan açılış törenine Bursa Valisi Nihat Canpolat'ın yanı sıra, AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar ve çok sayıda davetli katıldı. 

Açılış töreninde hayırsever Münevver Özran adına konuşan damadı Serhas Begişoğlu okulun içinde bulunduğu durumu bir ziyaret sırasında gördüklerini belirtti. Hiç düşünmeden okula katkıda bulunmak için harekete geçtiklerini ifade eden Begişoğlu, "Hayırseverler devlete bağışta bulunurken bir eser meydana getirmek için çalışmaktadır. Ancak bu işler yapılırken, bürokrasinin biraz daha hızlı işlemesi gerekir. Biz elimizden geleni yaptık. Bundan sonra öğretmen ve öğrencilere bu okulu koruma görevi düşüyor" dedi. 

Bursa Valisi Nihat Canpolat ise bu yıl yeni eğitim ve öğretim yılında birçok yeni okulun hizmete girdiğini belirterek, "Devlet millet el ele Bursa'da önemli işlere imza atalıyor. Yeni eğitim öğretim yılında 28 okulda 430 derslik hizmete girdi. Bu dersliklerden birçoğu hayırseverlerin katkısıyla yapıldı. Busalı hayırseverlerin devlete destek olduğunu görmek çok mutluluk verici" şeklinde konuştu. 

AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul da konuşmasında 'Eğitime Yüzde 100 Destek' kampanyasında en çok katkıda bulunan ilin Bursa olduğunu açıklayarak, katkılarından dolayı hayırseverlere teşekkür etti. 

Yapılan konuşmaların ardından açılışa katılan davetliler, okulu gezerek incelemelerde bulundu. Bursa Valisi Nihat Canpolat katkılarından dolayı Özran Ailesi'ne plaket verdi. Yeşilevler İlköğretim Okulu'nun ismi Münevver Özran İlköğretim Okulu olarak değiştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2007 Cuma 14:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?