6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Hayırseverlerden eğitime 82 milyon

HAYIRSEVERLERDEN 2009 YILINDA EĞİTİME 82 MİLYON TL DESTEK

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Bursalı hayırseverlerin eğitime önem verdiğini belirtirken, 2009 yılında toplam maliyeti 82 milyon TL'yi bulan 21 adet okul protokolü imzalandığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürü Hüseyin Acır, bir dizi çalışmada bulunmak üzere Bursa'ya geldi. Mesleki eğitim veren okullara yeni atanan okul müdürleriyle bir araya gelen Hüseyin Acır, BTSO tarafından Yeniceabat'da yapımı gerçekleştirilen mesleki eğitim kampüsü inşaatı ile Has Asansör şirketi tarafından Yıldırım ilçesinde yapılan Has Asansör Meslek Lisesi inşaatlarını gezdi. Yeni atanan okul müdürleriyle Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi'nde bir araya gelen Acır, müdürlerin fedakarlık isteyen bir göreve geldiğini anlattı. Yöneticilerin mesai saatinin olmadığını vurgulayan Acır, yeni atanan müdürlerin önümüzdeki günlerde merkezi bir eğitime alınacağını söyledi. Mesleki eğitimin ülke açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Acır, Bursa'nın mesleki eğitimde çok iyi bir yerde bulunduğunu, hayırseverlerin de duyarlı olmasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Ülkelerin başarılı olmasının eğitime bağlı olduğunu kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise, "Eğitime yapılan katkı kutsaldır. Bursa halkı da bu bilinçle üzerine düşen görevi yaptı. 2009 yılı imzalanan okul protokolleri açısından çok verimli geçti. Vali Şahabettin Harput'un bu konuda büyük katkısı oldu. Valimizin önderliğinde gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde geçtiğimiz yıl 21 adet protokol imzalandı. İmzalanan bu protokollerin toplam maliyeti 82 milyon TL'dir. Dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen, işadamlarımız tarafından eğitime bu katkı sağlanmıştır. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz" dedi.

HAYIRSEVERLERDEN 2009 YILINDA EĞİTİME 82 MİLYON TL DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 13:49:02
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 18:13:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?