6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

'Hayırsız evlat' kendini böyle savundu!

Bursa'da 72 yaşındaki babası Hasan Okur'un hayatını kaybettiği kaza için kendisini olay yerinden arayan polise "işim var gelemem" dediği iddia edilen Adnan Okur, hakkındaki haberlerin yalan olduğunu söyledi.

"Bu nasıl evlat" haberleriyle ikinci kez öldüğünü ifade eden tekstil işçisi Adnan Okur (46), "Polis kimlik numarası isteyince dolandırıcı zannettim. Kimseye, "işim var gelemem" ifadesini kullanmadım. Kardeşlerimle konuşup hemen morga gittiğimde acı haberi aldım. Babamı da gözyaşlarıyla toprağa verdik. Bu haberler bizi ikinci kez öldürdü "dedi. Yaşlı adamın çocukları Şakir Okur ve Adnan Okur, dün toprağa verdikleri babalarının mezarını bugün de ziyaret ederken, anne Zeynep Okur ise, "Ben çocuklarımdan çok memnunum. Eşim de hep onlar için dua ederdi" diye konuştu.

Edinilen bilgiye göre, dün babasının hayatını kaybettiği kaza için kendisini olay yerinden arayan polise "işim var gelemem" dediği iddia edilen Adnan Okur hakkında çıkan haberleri yalanladı. Kardeşi Şakir Okur (39) ile birlikte babasının Hamitler'deki mezarını ziyaret eden Adnan Okur, gözyaşlarına boğuldu. Kendisi hakkında çıkan haberler karşısında şoke olan Adnan Okur, yaşadıklarını İHA'ya anlattı.

"POLİSE "GELEMEM" DEMEDİM"

Kendisini arayan polise kesinlikle, "İşim var, gelemem" şeklinde bir şey söylemediğini ifade eden Adnan Okur, "Dokumacı olarak geceleri çalışıyorum. İş çıkışı sabah eve geldiğimde çok yorgundum. Evdeki işler sebebiyle yatıp uyumam saat 14.30'u buldu. 2 saat sonra cep telefonundan arayan bir kişi polis olduğunu söyledi. Karşımdaki ses, 'Babanız kaza geçirdi' deyince irkildim. TC kimlik numaramı isteyince de dolandırıcı zannettim. Hemen telefonu kapattım. Fakat içimde bir kuşku vardı. Durumu kardeşime bildirdim. Cebinde 2,5 lira vardı. İş yerine gidip para aldıktan sonra hemen kaza mahalline gittim. Polisler babamın cesedinin 5 dakika önce kaldırıldığını söyledi. O benim babamdı. Kurşun girdi, içimizde kaldı. İnanmayanlar telefon görüşme kayıtlarımı incelesin" diye konuşurken gözyaşlarına boğuldu.

 

"İKİNCİ KEZ ÖLDÜK"

Mezarını okşadığı babasının kabri başında dua ederken gözyaşlarına boğulan Adnan Okur, "hayırsız evlat" haberleriyle ikinci kez yıkıldıklarını, hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi. Yıllarca kamyon şoförlüğü yapan Hasan Okur'un küçük oğlu Şakir Okur da ağabeyinin olaydan sonra hemen kendisini telefonla aradığını dile getirerek, "Ben hemen olay yerinde gittim. Birkaç dakika sonra da o geldi. Babamızın cesedinin kaldırıldığını söylediler. Hem babamızın kaybı hem de ağabeyim hakkında çıkan haberler yüzünden iki kez öldük. Şimdi herkes bizi vicdansız gibi görüyor. Halbuki o bizim babamız, o bizim canımızdı" diye konuştu.

4 çocuk annesi Zeynep Okur ise çıkan haberlerden son derece rahatsızlık duyduklarını ifade ederek, "Oğlum Adnan, evlatlarım arasında en duyarlı olanı. Her zaman ziyaretimize gelir. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmazdı. Babasının cesedi olay yerinde yatarken, 'Gelemem' diyebileceğine ihtimal bile vermiyorum" diyerek gözyaşı döktü.

Patates almaya giden eşinin tabutuyla geri geldiğini ifade eden Zeynep Okur, "Zaten kaybımız büyüktü. Bir de bu olayla sarsıldık" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 14:32:02
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 16:52:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?