2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi açıldı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, cadde ve sokaklarda başı boş dolaşan hayvanların bakım ve tedavilerinin yapılması için belediye tarafından mezbaha yanındaki 320 metrekarelik arsaya yaptırılan 80 hayvan kapasiteli "Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi" hizmete açıldı. 

Geçen temmuz ayında temeli atılan barınakta bakım üniteleri, idari bina ve 80 metrekarelik hayvan gezinti yerleri bulunuyor. Törende konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yer yüzünde yaşayan bütün hayvanların saygı görme hakkına sahip olduğunu, ancak şehir hayatında başı boş hayvanların çevreye ve insanlara zarar verdiğini belirterek, "Sahipsiz hayvanlar sadece ilçemizin değil tüm ülkemizin sorunudur. Bunu bilen bizler ilçemizde bugüne kadar yapılmamış bir güzelliğe daha imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ni 5 aylık kısa bir süre içerisinde tamamladık. Kendi içinde iki kısımdan oluşan merkezimizde 200 metrekareden oluşan bakım ünetelerinde küçük hayvanlar için 30 metrekarelik 10, büyük hayvanlar için 60 metrekarelik 10 tane olmak üzere toplam 20 bakım ünitesi bulunmaktadır. Gezinti alanın yanı sıra 80 metrekarelik alan üzerinde inşa edilmiş olan idari binada veteriner hekim odası, muayene odası, acil operasyonlar odası, ilaç deposu ve WC'ler bulunmaktadır. Barınma ünitelerinin bazıları 2, bazıları ise 4 hayvanı birlikte barındıracak şekildedir. Merkezimizin gece aydınlatması da var. Bu tesis belediyemize 50 bin YTL'ye mal oldu. Burası sokak hayvanlarının ölümü beklediği yer olmayacak. Merkezimiz, hayvanların sokaklarda tehlike arz etmelerini önlemekle kalmayıp, hayvanlarla ilgili geniş bir çalışmanın da başladığı yer olacaktır. Zabıtamız marifetiyle belirli periyotlarda şehirdeki başı boş hayvanlar toplanacak. Tesise gelen hayvan öncelikle karantinaya alınacak ve muayene edilecek. Hastalıkları bulunan hayvanlar tedavi edilecektir. 80 hayvan kapasiteli tesiste ayrıca sahipli hayvanlar da misafir edilebilecek. Hayvan sahipleri bu tesisimizden her türlü yararlanabilecekler. Buradaki hayvanların sağlık kontrolleri düzenli olarak yapılacak, hijyenik ortamlarda beslenecek. Hayvansever vatandaşlarımızın sahiplenmesi için bu durum kaçırılmayacak bir fırsattır. Artık İnegöl'de başı boş kalmış, sakatlanmış veya bir şekilde bakıma muhtaç olan hayvanların güvenli ve huzur dolu bir mekanı var" dedi. 

Milletvekili Sedat Kızılcıklı da konuşmasında , dünyada yönetim anlayışının değiştiğini, sadece insanların değil tüm canlıların önemsendiği bir çevre metodunun benimsendiğini söyledi. Kızılcıklı, "Bugün hayata geçirilen bu proje çok önemli ve büyük bir projedir. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 

Kaymakam Durmuş Gençer ise, sokak hayvanlarının daha önceleri toplu şekilde ilkel imkanlarla itlaf edildiğini hatırlattı. Türkiye'nin de Uluslararası Hayvan Hakları Anlaşmasına imza attığını belirten Kaymakam Gençer, 2006 yılında çıkan yönetmeliğin eski usulleri ortadan kaldırdığını, yeni yöntemlere uymayanlara yönelik çok ciddi cezalar öngörüldüğünü kaydetti. Belediyenin bu konuda güzel bir tesis yaptırdığını, sahipli hayvanların bile burada gerekli muayene ve tedavilerinin yapılabileceğini ifade eden Gençer, "Emeği geçenleri tebir ediyorum. İnegöl'deki hayvanlar için huzurlu ve çağdaş bir ortam sağlanmış oldu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 13:51:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?