4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Hayvan pazarında sahte para alarmı

PAZARLIK YAPMAYAN DOLANDIRICILARA DİKKAT

Hayvan satıcılarını kalpazanlara karşı uyaran Bursa İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, dolandırıcıların dikkat çekmemek için sahte parayla kurbanlık hayvanı hiç pazarlık etmeden aldığını söyledi.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kurban pazarlarında hareketlenme başlarken, emniyet yetkilileri kalpazan ve dolandırıcılara karşı vatandaşları ve satıcıların dikkatli olmasını istedi. Sahte ve gerçek para arasındaki fark hakkında bilgi veren yetkililer, dolandırıcıların ilginç taktiklerini bildirdi. Dolandırıcıların pazarlık yapmadan satıcının söylediği ilk fiyat üzerinden kurbanlık hayvanı aldığını belirten yetkililer, karşılıksız çeklere dikkat edilmesini istedi.

Yetkililer, "Dolandırıcıların çok fazla taktiği var. Pazarlık yapmayan dolandırıcılara dikkat edin. Sahte ve gerçek para arasında farklar var. Paralar üzerindeki kabartma baskılara dikkat edin. Gerçek parada bu baskılar elle dokunulunca kolayca hissedilir. Holografik şerit folyo da önemli. Banknota farklı açılardan baktığımızda çeşitli motifler renkli ve parlak yansımalar verir. Bayram süresince, gezici ekiplerin sayısını artırdık. Vatandaşlar şüphelendikleri bir durumla karşılaşırlarsa, 155 Polis İmdat telefonuna bildirsinler ekiplerimiz işlem yapsın" dedi.

PAZARLIK YAPMAYAN DOLANDIRICILARA DİKKAT
PAZARLIK YAPMAYAN DOLANDIRICILARA DİKKAT
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 12:41:00
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 16:46:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?