6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Hayvan üreticilerine müjde!

BURSALI HAYVAN ÜRETİCİLERİNE KOYUN MÜJDESİ

Bursalı küçükbaş hayvan üreticileri tarımsal destekleme teşviklerine nihayet kavuştu.

Bursa İli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (BKKYB) Başkanı Yıldırım Oran, bir süre önce Bursa’ya davet ettikleri TAGEM Genel Müdür Yardımcısı Turgut Özdek ile Büyük ve Küçükbaş Hayvan Şube Müdürü Dr. Bekir Ankaralı’ya bu sorunu ilettiklerini hatırlatıp ziyaretten bir hafta sonra da teşvik müjdesi geldiğini söyledi.

BKKYB olarak Bursa’da küçükbaş hayvan üretiminin gelişmesi için bir dizi çalışma yaptıklarını belirten Yıldırım Oran, “Maalesef Bursa teşvikler konusunda yıllardır büyük mağduriyet yaşıyordu. Bu sorunu aşmak için ciddi bir gayret gösterdik. Yaşadığımız sorunu Bursa Valiliği ve Tarım İl Müdürlüğü’ne ilettik. Ayrıca TAGEM’e de sorunumuzu anlatıp yetkilileri Bursa’ya davet ettik. TAGEM Genel Müdür Yardımcısı Turgut Özdek ile Büyük ve Küçükbaş Hayvan Şube Müdürü Dr. Bekir Ankaralı Bursa’ya gelerek inceleme yaptı. Bu ziyaretin hemen ardından da Bursa’ya teşvik çıktık. Bu gelişme bizi çok memnun etti” diye konuştu.

Yıldırım Oran, teşvikten yararlanmak isteyen üreticilerin gelecek hafta Cuma gününe kadar tarım il ve ilçe müdürlüklerine başvuruda da bulunması gerektiğini de önemle vurguladı.

Teşvikten sadece Kıvırcık Koyun ve Karacabey Merinosu yetiştiren üreticilerin istifade edebileceğini anlatan Oran, “Ellerinde kıvırcık koyun ve Karacabey Merinosu bulunan üreticilerimize devlet hayvan başına belirlediği yıllık bedeller ödeyecek. Beş yıl süreyle bu türleri yetiştirenlere ayrıca damızlık satma belgesi verilecek” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 18:38:01
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 19:59:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?