5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Hayvanat Bahçesi'ndeki kırılmaz camlar çatladı !

Bursa Hayvanat Bahçesi’ndeki leopar ve aslanları ziyaretçilerden ayıran kırılmaz camlardaki çatlaklar araştırma konusu oldu.

Ziyaretçilerin yırtıcı hayvanları daha rahat ve güvenli bir şekilde seyredebilmeleri için yapılan cam bölmelerin çatlaması hayvanat bahçesi yetkililerini tedirgin etti. Hayvanat bahçesinde aslanların doğal ortamlarında yaşadıkları bölümün ziyaretçi seyir kısmının camları ilk kez çatladı.

Beş kat kalın camlı pencerede oluşan çatlağın ardından bu defa Şiraz adındaki erkek leoparın tek başına yaşadığı bölümde çatlak meydana geldi.

Camların, aslan ve leoparların kırık bölümden dışarı çıkarak ziyaretçi ve görevlilere saldırabileceklerini düşünen kötü niyetli kişiler tarafından kırılması ihtimalini akla getiren sabotaj girişimi, sadece çatlak camlardan ibaret kaldı.

Kurşun geçirmez camlar sınıfına giren kalın camların kırılmasının mümkün olmadığını belirten Bursa Hayvanat Bahçesi Müdürü Orhan Çoksürer, "Camlar üzerinde darbe izi görülmemekle beraber çatlakların ne şekilde meydana geldiğini araştırıyoruz. Ayrıca güvenlik önlemlerini de artırdık" dedi.

Bursa Hayvanat Bahçesi’nin ziyaretçileri, camlı bölmeden leopar ve aslanların doğal ortamlarında yaşayışlarını yakından seyredebiliyorlar. Özellikle Şiraz ismi verilen erkek leopar, camlı bölmeye yaklaşmaktan çok hoşlanması nedeniyle ziyaretçilerin yoğun ilgisini topluyor.

YALÇIN ÜZÜM-BURSA (İHA)
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2003 Pazartesi 14:08:44
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 20:57:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?