3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Hazır beton firmalarına kötü haber!

Kaçak yapılaşma için harekete geçen İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi (İMO), Bursa’daki kaçak yapılaşmayı engellemek için Vali Yardımcısı Sebahattin Yücel’i ziyaret ederek, teknik çalışmalar hakkında fikir teatisinde bulundu.

 İMO yönetim kurulu üyeleri, kaçak yapılaşma ile ilgili Vali Yardımcısı Sebahattin Yücel’i ziyaret ederek, Bursa’daki kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi için hazır beton firmalarının kaçak yapılara beton vermesinin engellenmesi gerektiğini belirtti.

İMO Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, “Hazır beton firmalarının kaçak olduğu bilinen yapılara beton vermesinin önüne geçilmesi ile kaçak yapılaşma ile mücadelede büyük bir yol kat edilecektir. Çünkü artık kimse harç hazırlayarak ev yapmıyor. Bunun için de yapılması gerekenlerden biri hazır beton firmalarının kaçak inşaatlara beton dökümünün önüne geçilmesidir. Bunun dışında, biz oda olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in iştirakiyle bir zirve toplantısı gerçekleştirilmesini talep ediyoruz. Bakan dışında Bursa’nın yönetiminde bulunan herkesin ve meslek kuruluşlarının da yer alması faydalı olacaktır” dedi.

Kaçak yapılaşma için ne gerekiyorsa yapılması konusunda düğmeye basıldığını söyleyen Vali Yardımcısı Sebahattin Yücel ise, zirve toplantısının yapılmasının doğru olacağını belirtti. Vali Yardımcısı Yücel, ayrıca belediyelerin araçları olmadığı için yıkımları yapamadıkları gibi bir mazeretlerinin olamayacağını belirterek, valilik bünyesinde oluşturulan ‘Kaçak yapı yıkım ekibi’ bünyesindeki Özel İdaresi’ne ait iş makinalarının belediyelere tahsis edildiğini söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 10:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?