3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Hedefi; Bursa'yı dünya kenti yapmak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Kestel ve Gürsu’da yapılan asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi ve vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, görevinin 5. yılında ardına baktığında çok güzel işler gördüğünü belirterek, 2009-2014 yılları arasında da kente vizyon katan projelerine devam edeceğini söyledi.

Kestel ve Gürsu’da vatandaşların sevgi seliyle karşılanan Başkan Şahin, medeniyetlerin çok çalışanlar tarafından kurulduğunu söyleyerek, en güzel işlerin söylemekle değil icraatla meydana getirilebileceğini vurguladı. Başkan Şahin, “Göreve başladığımızdan bu yana 5 yılda yapılamaz denilenleri yaptık. Yıllardır konuşulan sorunları çözdük. Var olan değerlerimize yeni değerler kattık. Hemşehrilerimizden aldığımız güç ve destekle yarınlar için yeni olanı bugün Bursa’ya kazandırdık” diye konuştu.

Büyükşehir sınırlarına yeni dahil olan Kestel ve Gürsu’nun diğer ilçelerden ayrılmadan Bursa ile birlikte gelişmesi için her çabanın gösterildiğini anlatan Başkan Şahin, “Bizler bir bütünün parçalarıyız. Parçanın güzelliği bütüne yansır. Kestel ve Gürsu’nun yaşanılabilir birer ilçe olması, kentin genel yaşam kalitesini artırır” dedi.

KESTEL'DE ALTYAPI SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Kestel’de öncelikli olarak altyapıya ağırlık verildiğini bildiren Şahin, “Bursa ve Kurtuluş caddelerinde kaldırım, tretuar, orta refüj, aydınlatma, ağaçlandırma gibi çalışmalar yaptık. Bugüne kadar toplam 6 bin 200 ton asfaltla yol bakım ve onarım çalışmaları yapıldı.

Bordür, tretuar, altyapı ve aydınlatma çalışmaları tamamlanan ilçeyi Kestel Kavşağı’na bağlayan bin 300 metrelik Bursa Caddesi’nde daha önce yapılan 6 bin 700 ton asfalt kaplama ile birinci kat çalışmalarını tamamlayıp, bugün kalan 4 bin tonluk asfaltlama çalışmalarına başladık” şeklinde konuştu. Kestel’in kent girişleri ve çevre düzenlemelerinin ilçeye yakıştığını bildiren Şahin, Kestel’in toplu ulaşım entegrasyonuna dahil olduğunu, Kestel Kültür ve Sanat Merkezi’nin yapımına ve Yeşil Çevre Kooperatifi arıtma tesislerine destek verildiğini kaydetti. Ahmet Vefik Paşa, Kale, Vani Mehmet ve Yeni Mahalle gibi yerleşim bölgelerinde 104 km içmesuyu şebekesi ve isale hattı ile 23 km yağmursuyu ve kanalizasyonın döşendiğini ifade eden Başkan Şahin, Busmek kurslarının ilçede 10 branşta eğitim verdiğini anlatarak Yeşil Beyaz Halk konserleri, Ramazan etkinlikleri ve gezici tiyatro ile de ilçenin kültürel yaşamının renklendirildiğini dile getirdi.

GÜRSU'DA BÜYÜKŞEHİR İZLERİ

Büyükşehir Belediyesi’nin Gürsu’da da ciddi çalışmalar yaptığını anlatan Başkan Şahin, “Gürsu Kavşağı çalışmasının yanında Şehit Cengiz Topel Caddesi’nde düzenlemeler yapıldı. Bugüne kadar, toplam 15 bin 500 ton asfalt çalışması yaptık. Bugün de Gürsu’yu Ankara Caddesi’ne bağlayan yaklaşık 3 bin metrelik Cengiz Topel Caddesi’nde asfalt kaplama çalışmalarına başladık. Bu çalışma kapsamında 18 bin ton asfalt kaplama yapılacak” diye konuştu.

Gürsu’nun da toplu ulaşıma entegre olduğunu söyleyen Şahin, “Kurtuluş, İstiklal, Yenidoğan ve Zafer mahallelerinde 55 bin metre içme suyu şebeke ve isale hattı, Cambazlar Köyü ve İstiklal, Kurtuluş, Sanayi, Yenidoğan ve Zafer’de 20 bin 700 metre yağmursuyu ve kanalizasyon hattı yapıldığını anlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin Yeşil Çevre Kooperatifi arıtma tesislerine katkı koyduğunu belirten Şahin, Yamaç Paraşütü tesislerine destek verildiğini de sözlerine ekledi. Kültür sanat aktiviteleriyle ve Busmek kurslarıyla vatandaşların kişisel gelişimlerine destek olunduğunu kaydeden Başkan Şahin, amatör sporcuların da gelişimine destek için ilçelerde semt sahalarının yapıldığını bildirdi.

Bursa’nın doğudan batıya kuzeyden güneye güçlü bir şekilde yol aldığını dile getiren Başkan Şahin, “Biz Bursa’nın geleceğini hazırlıyoruz. Geleceği hazırlayamayanlar onu karşılarında bulurlar. Bugün hala geçmişten gelen sorunlarla karşılaşmamız bundandır. Ancak biz, gelecek nesillere sorunlu bir kent değil, ‘Dünya kenti bir Bursa’ bırakmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Kestel ve Gürsu’da büyük ilgi gören Başkan Şahin, vatandaşların sıkıntılarını da dinledi.

Kestel ve Gürsu’daki inceleme gezisinde Demokrat Parti İl Başkanı Füsun Yaşar ile DP Kestel Belediye Başkan aday adayı İbrahim Uygur da hazır bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 17:39:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?