6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

'Helal Gıda'lar için denetçiler geliyor!

GIDA DENETÇİLERİ SERTİFİKALARINI ALDI

Dünya Helal Gıda Birliği Derneği'nin Gıda Denetçisi Programı'nda başarılı olan kursiyerler sertifikalarını aldı.

Dünya Helal Gıda Birliği Derneği üyeleri, Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen iftar yemeğinde bir araya geldi. 'Helal Gıda Standartları ve Denetim Prosesleri' ile ilgili yapılan program çerçevesinde, Yaz Dönemi 1. Helal Gıda Denetçisi Sertifika Programı'nı başarıyla bitiren kursiyerlere belgeleri takdim edildi. 3-8 Ağustos tarihlerinde düzenlenen eğitim programı çerçevesinde aralarında veteriner hekim, gıda mühendisi, ziraat mühendisi ve kimya mühendislerinin yer aldığı 21 kişilik eğitim grubuna sertifikaları, Bursa İl Genel Meclis Başkanı Nurettin Avcı ve AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız tarafından takdim edildi.

Dernek Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Ahmet Gelir, eğitim programlarının devam edeceğini ve gıdada kaliteyi yakalamak adına daha birçok projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi. Gelir, insan sağlığı açısından son derece önemli olan 'gıdada hijyen ve helal' kavramına dikkat çekti. Gelir, "Gıdada hile olmayacak. Ambalajında ne yazıyorsa, içinden o çıkacak. Reklamlarda abartı olmayacak. İçindeki maddeler doğal olacak. Renklendiricilerin ya da koruyucuların oranı dünya standartlarıyla aynı oranda olacak. Artık kural koyan olma zamanı gelmiştir. Buna hazırız. Gıdalarımız İslam inanç hassasiyeti gözetilerek üretilecek. Gıda güvenliğinde, Dünya Helal Gıda Birliği Derneği üzerine düşeni yapmaya hazırdır" dedi.

Programda, eğitime katılan uzmanlara da plaket verildi. Düzenlenen iftara, Osmangazi Belediyesi Başkan Vekili Kemal Bayraktar, Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Telekom İl Müdürü İrfan Okur, Prof. Dr. Mustafa Tayar ve Prof. Dr. Hamdi Döndüren de katıldı.

GIDA DENETÇİLERİ SERTİFİKALARINI ALDI
GIDA DENETÇİLERİ SERTİFİKALARINI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 11:32:05
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 14:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?