4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Heliköpterle nefes kesen kurtarma

Uludağ'ın zirvesine tırmanırken düşerek yaralanan İstanbullu bir mühendis, nefes kesen operasyonla kurtarıldı. Yaralı mühendis, helikopter ambulansla İstanbul'a götürüldü.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan Uludağ'a gelen 3 kişilik ekip, bu sabah saat 04:00 sıralarında zirveye tırmanmak için kamp yaptıkları yerden ayrıldı. Asaf Özhan adlı makine mühendisi ile 2 arkadaşı, kar ve buzlarla kaplı zirveye tırmanırken, göller bölgesi yakınlarında, Zirvetepe mevkiinde, zorlu tabiat şartlarının hışmına uğradı. Buzlu zeminde dengesini kaybederek, vadide yaklaşık 200 metre sürüklenen Asaf Özkan'ın ayağı kırıldı. Büyük bir şans eseri ölümden dönen Özkan'ın, buzlara tutunmak isterken tırnakları parçalandı. Özkan'a, o sırada zirveye tırmanan bir diş hekimi ilk müdahaleyi yaptı.

Bu arada, arkadaşları, 112 Acil Servis'i arayarak yardım talep etti. Bölgeye hemen helikopter ambulans ile Bursa Sivil Savunma Müdürlüğü'nden ekipler gönderildi. Bölgeye intikal eden arama kurtarma ekipleri, yaralı şahsı sedyeye yatırıp, ayağını da sabitledikten sonra, zirve yakınlarında müsait bir noktaya inen helikoptere kadar taşıdı. Yaralı mühendis, hava ambulansıyla İstanbul'daki Samatya Devlet Hastanesi'ne götürülüp tedavi altına alındı.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 18:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?