3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Hem ağladı, hem ağlattı!

Bursa'da Gönüllü Kuruluşlar tarafından düzenlenen 'Filistin'le Dayanışma Gecesi'nde' minik bir kız çocuğunun ağlayarak okuduğu şiir, salondakileri gözyaşlarına boğdu.

Savaştan yara almadan kurtularak Türkiye'ye getirilen Filistinli misafirin yardım çağrıları ise herkesi duygulandırdı.

Barış Manço Kültür Merkezi'nde Mazlumder, Memur-Sen, Özgürder, İHH, Ensar Vakfı, Müsiad ve Bihmed'den oluşan Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri tarafından düzenlenen gecede, İsrail protesto edildi. Yüzlerce vatandaşın katıldığı gecede Filistin'e destek vermek isteyenler salonun dışına taştı.

Gecede 10 yaşındaki Asuman Saka'nın babası tutuklanan Filistinli bir kız çocuğu tarafından yazılan duygu dolu şiiri ağlayarak okuması bütün salonu gözyaşlarına boğdu. Şiirin sonunda minik Asuman uzun süre alkışlandı. Bunun sadece Filistinlilerin savaşı olmadığını ifade eden Asuman Saka, "Bu tüm Müslümanların savaşı. Buna dayanmak, ağlamamak mümkün değil. Sonuçta Kudüs Müslümanlığın simgesi. Kabe'ye sahip çıkmak adına Filistin'e destek vermeliyiz. Filistinli çocuklar dirençlerini kaybetmesinler. İsrail'i buradan kınıyorum. Resmen soykırım yapıyorlar" dedi.

Filistin'deki işgalden yara almadan kurtulan ve İHH tarafından Türkiye'ye getirilen Filistinli misafirin yardım çağrısı ise herkesi duygulandırdı. Salondakilere savaşı ve orada yaşananları anlatan Filistinli, "Yardımlarınızı eksik etmeyin. İsrail Müslüman topraklarını işgal ediyor" diye konuştu.

Gecede Özgür-Der Çocuk Kulübü de skeç gösterisi yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 11:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gizem şufto IP: 88.250.82.xxx Tarih : 5.01.2009 22:10:24

ben filistin hakkın da konuşup rahatlamak istiyorum bu mesajımı okurken duyugulanacağınıza hemin... eeeeeeey israil siz insansanız onlar ne!? siz yeni doğmuş. daha gözlerini açamamış çocuklara öbür ahireti için gözleri açtınız allahta sizin o cehennemi görmeye yakın açsın gözlerinizi inşallah....