6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

HEM'den 97 bin mezun

HALK EĞİTİMDEN 97 BİN MEZUN

Bursa'da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çeşitli dallarda açılan halk eğitim kurslarından bir dönemde 63 bini kadın 97 bin kişi yararlandı.

Tam gün, tam yıl öğretim yapan Halk Eğitim Merkezleri yılın on iki ayı, haftanın yedi günü hizmet vermeye devam ediyor. Halk Eğitim Merkezleri tarafından açılan kurslar vatandaşların istek ve ihtiyaçlarına göre günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak düzenleniyor. Kurslarda hafta içi-hafta sonu, sabah-öğle-akşam grupları oluşturulabiliyor.

Bursa’da Eylül 2009 – Haziran 2010 tarihleri arasında okuma-yazma, mesleki ve sosyal-kültürel alanlarda açılan 5 bin 274 adet kurstan 63 bin 134’ü kadın, 34 bin 66’sı erkek olmak üzere toplam 97 bin 200 kişinin yararlandığını belirten Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, "Kurslardan yararlanmak isteyen vatandaşların en yakın Halk Eğitim Merkezine müracaat etmeleri gerekiyor. Yaşam boyu eğitim veren Halk Eğitim Merkezleri önemli bir fırsat."dedi.

Görevlerinin sadece öğrencileri değil tüm vatandaşları eğitmek olduğunu anlatan Gülsar, "Halk Eğitim Merkezlerimiz de bu noktada bizlere yardımcı olan önemli kurumlarımızdır. Bir meslek öğrenmek, mesleğini geliştirmek, ilgi duyduğu alanlara göre hobiler edinmek, kısacası her hangi bir konuda eğitim almak isteyen tüm vatandaşlarımız Halk Eğitim Merkezlerinden faydalanabilmektedir. Vatandaşlarımızın bu fırsatı iyi değerlendirmelerini, kendilerini eğitmek ve geliştirmek adına Halk Eğitim Merkezlerimizden yararlanmalarını arzu ediyoruz.” diye konuştu.

HALK EĞİTİMDEN 97 BİN MEZUN
HALK EĞİTİMDEN 97 BİN MEZUN
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 11:12:00
Güncelleme :30 Ağustos 2010 Pazartesi 18:33:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?