3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Her cuma mehter takımı gösterisi

Kentin önemli simgeleriyle tanıtım atağına girişen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin talimatıyla Mehter Takımı ve kılıç kalkan ekipleri her cuma günü ücretsiz konser verip, gösteri yapmaya başladı.

Orhangazi Parkı'nda vatandaşlarla buluşan Mehter Takımı ve kılıç kalkan ekibi büyük ilgi topladı. Osmangazi Belediye Başkanlığı görevinde Mehter Takımı'nı her cuma saltanat kapıda halkla buluşturan Recep Altepe, Büyükşehir Belediye Başkanlığına geldikten sonra organizasyon değişikliğine gitti. Bundan sonra her cuma günü Mehter Takımı ve kılıç kalkan ekibi Ulucamii'nin yanında saat 18.00'den itibaren gösteri yapacaklar.

Orhangazi Parkı'nda dün akşamki konsere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Turistlerin de izlediği gösteri ve konsere Bursalılar da zaman zaman eşlik etti. Vatandaşların Osmanlı kültürünü tanımaları ve ecdadını daha iyi anlamaları için düzenlenen konser sonunda Bursa Mehter Takımı ayakta alkışlandı. Bursa Kılıç Kalkan Ekibi'nin gösterisi ise nefes kesti. Minik kılıç kalkancılar vatandaşlar tarafından beğeni topladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 15:04:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?