4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Heykeltraş aşçı şov yapıyor

Uludağ'da profesyonel bir aşçı, çeşitli sebzeleri kullanarak yaptığı ilginç figür ve heykeller ile açık büfe yemek servisini sanat galerisine dönüştürüyor.

Ağaoğlu Otel'de uzun yıllardır aşçı olarak çalışan Mustafa Oruç, mutfakta yemek üretmekten arta kalan zamanlarında sebze ve meyveden heykeller yapıyor. Daha önceden stokladığı kış kabakları ile mevsiminde aldığı süt kabağı, salata, havuç, turp, karpuz, kavun gibi sebze meyvelerle değişik figürler meydana getiren Oruç, çalışmalarının 10 dakika ile 1 saatlik uğraşlar neticesinde ortaya çıktığını söyledi.

30 yıldır aşçılık mesleğinde yer aldığını ancak son 10 yıldır boş kalan zamanlarını değerlendirmek isterken böyle bir kabiliyeti olduğunu fark eden Mustafa Oruç, açık büfelerde göze ve mideye hitap eden yemekler üretmenin yanı sıra, çiçek arajmanı, değişik minik hayvan heykelleri gibi dekoratif çalışmalarla da açık büfeyi görsel bir şölene dönüştürdüğünü söyledi.

Yumuşak dokulu sebze ve meyvelerin kolayca şekillendirilmesi sebebiyle hızlı çalışmaya imkan verdiğini belirten Mustafa Oruç, "Bu sanat çalışmalarında en büyük sıkıntımız zamandır. Çünkü zaten günün yoğunluğundan dolayı vakit bulmak zor oluyor. Hemen bir dinlenme molasında elime çakımı alarak sebzeleri şekillendirmeye başlıyorum. 10 dakikada bir kuş figürü çıkıyor. O günkü ruh halime göre farklı güzellikte eserler ortaya çıkıyor. Bazı ince detaylı motifli çalışmalarda ise 1 saate yakın uğraşmak durumunda kalıyorum. Ancak müşterilerimizin gösterdiği ilgi ve övgüler çalışmalarımda en büyük motivasyon oluyor. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarında tavsiyeleri ile bazen farklı çalışmalara imza atıyoruz. Uludağ'da sürekli otelde kaldığımız için böyle bir meşgale ile de yorgunluğumuzu atmış oluyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 13:39:24
Güncelleme :8 Şubat 2009 Pazar 13:47:02