3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Hıdıroğlu AKP adaylığını açıkladı

AKP Bursa İl Başkanlığı seçiminde geri sayım başladı. 17 Mayıs günü 652 delegenin iştirakiyle gerçekleşecek seçimlerde mevcut başkan Sedat Yalçın'dan sonra eski milletvekili Zafer Hıdıroğlu da aday olduğunu açıkladı.

İhlas Haber Ajansı'nın sorularını cevaplandıran Hıdıroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan aday olmama konusunda ikaz gelmediği takdirde seçimlerde aday olduğunu açıkladı.Teşkilat ve bazı milletvekillerinden gelen alep doğrultusunda çalışma başlattığını belirten Hıdıroğlu, "Bursa teşkilatlarında istenilen anlamda bir yapılanma bulunmuyor. Seçim sonuçları şöyle böyle oldu değerlendirmesine girmemize gerek yok. Seçimi kazanmak değil, yüzde 56 ile kazanılmış bir şehirde daha farklı kazanmak önemlidir. Bursa'da birçok belediyeleri aldık. Bu daha güzel olabilirdi meselesini sorgulamamız lazım. Genel merkezin gücünden seçim kazanmaktan çok, yereldekilerin başarısı ile seçim kazanmak önemlidir. Yerel teşkilatın daha güçlü olması gerekirdi. Bana karşı taleplerin olması, siyasetin içerisinde her türlü görevi başarı ile yaparak milletvekili olmamdan kaynaklanıyor.

Siyaset içerisinde ilçe başkanlığı, meclis üyelikleri, çeşitli sorumluluklarla il başkan yardımcılıkları gibi görevleri başarı ile yerine getirdim. O anlamda bize ihtiyaç duyulduğu söylendi. Bunu teşkilattaki arkadaşlar kadar, bu işin sorumlularının da söylemesi önemlidir. Teşkilatı daha iyi götüreceğim konusunda düşünceleri var. Benim ismim daha önce ortaya çıkmadı. Ben adaylık düşüncesi içinde bulunmadım. Ancak bugün mevcut başkan ile bu şekilde yürüyelim denilmiş. Mümkündür, aday çıkmayınca yürüyelim mantığı var" diye konuştu.
Zafer Hıdıroğlu, "Milletvekilleri ile de görüştüm, destek verin şeklinde değil, daha güzel olması için ne yapılmalı deyince, adresin bana çıktığı görüldü. Siyasette 1990'lı yıllardan bu tarafa yer alıyorum. Ancak 2000'li yıllarda öncü roller oynayan birisi olarak, Recep Tayyip Erdoğan hareketinin Bursa'da daha iyi olması konusunda önemli gayretlerimiz oldu. Sedat Yalçın kardeşimizin de partimize hizmeti vardır. En iyi kim yapacaksa onunla birlikte gitmesi lazım. Partimiz, üst seviyeden, genel başkanımızın ağzıyla, biz bu işi halletik derse, sarf-ı nazar ederim, bu ikaz gelmezse adayım. Başkaları da aday olur. Demokratik bir yarıştır. Ayağım yere basarak devam ederim. Çok listeli seçim olursa alınmam, memnun olurum. Herkes delege bazında kendisini görmüş olur. Teşkilatlarda bir zayıflık var mı, yok mu bu da görülmüş olur" diye konuştu.

Bu arada, Ak Parti kulislerinde ismi geçen kurucu başkan ve eski milletvekili Şevket Orhan ise, herhangi bir adaylık kararı olmadığını belirterek, "Şu anda Kıbrıs'ta bulunuyorum. Ben şahsen aday olarak çıkmam. Ancak bir görev tevdi edilirse, tek listeli olarak kabul edebilirim. Karışıklık görülürse gelsin denilebilir. Delegeler ve milletvekillerinden aday olmam konusunda talepte bulunanlar var. Ancak önemli olan genel merkezin görev vermesidir" diye konuştu.
Adaylık için ismi geçen İl Başkan Yardımcısı Cafer Yıldız ise, henüz adaylığı konusunun netleşmediğini, üzerinde mutabakat sağlanan bir aday ile seçimlere gitmenin Ak Parti'nin teamülü olduğunu, önemli olanın kimseyi kırmadan, sert siyasi polemiklere girmeden seçimlerin tamamlanması olduğunu bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 18:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?