3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Hikmet Karagöz'den resim sergisi

HİKMET KARAGÖZ'DEN SULU BOYA RESİM SERGİSİ

Oyuncu, karikatürist ve ressam Hikmet Karagöz, "Ağaçlar" adını verdiği sulu boya resim sergisini Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi'nde açtı.

1964 yılında sanat hayatına başlayan ve uzun yıllar "Bizimkiler" dizisinde "Abbas" rolüyle hayranlarının gönlünde taht kuran usta oyuncu ve ressam Hikmet Karagöz, el emeği göz nuru dökerek bir yılda hazırladığı sulu boya resim sergisini Nilüferli sanatseverlerin beğenisine sundu. Suluboya tekniğinin ustalarından olan sanatçının bu sergisinde hızlı düşünmeyi, hızlı hareket etmeyi, güçlü duyumu, sabırlı ve titiz çalışmayı gerektiren ve hata kabul etmeyen zor bir teknik olan sulu boya ile yapılmış ağaç resimleri yer alıyor.

Konak Kültüevi'ndeki sergi açılışında konuşan Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Murat Paçacı, böylesine üstün meziyetleri olan bir sanatçıyı Nilüfer'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Usta sanatçı Hikmet Karagöz, 1985 yılından beri sulu boya resimler yaptığını belirterek, "Bu sergimde ağaçları konu aldım. Ağaçlar bana her zaman hüzün verir. Uzun seyahatler ve dizi çekimleri sırasında uçsuz bucaksız tarlaların ortasında her zaman gölgesine sığınılacak bir ağaç vardı. Ben de o ağaçlara sığındım bu sergimde. Beni yalnız bırakmayan sanatsever dostlarıma teşekkür ederim" dedi.

Sanatçının sulu boya eserleri 100-200 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu. Konak Kültürevi'ndeki sergi, 31 Ekim'e kadar açık kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2009 Cumartesi 16:44:05
Güncelleme :17 Ekim 2009 Cumartesi 18:33:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?