4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Hikmet Şahin'e Meclis'te vefa

HİKMET ŞAHİN'E MECLİSTE VEFA

İşyerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden ve dün toprağa verilen Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hikmet Şahin, belediye meclisinde anıldı. Mecliste ayrıca kente kazandırdığı eserlerden birine Hikmet Şahin'in adının verilmesi kararlaştırıldı.

Hikmet Şahin'in anısına saygı duruşu ile başlayan meclis toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hunharca bir saldırı sonucu eski Başkan Hikmet Şahin'in yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, insanlar, kent ve ülke için hizmet eden Hikmet Şahin'in, 5 yıl boyunca Bursa'ya yaptığı hizmetlerden ötürü saygı ve şükranla anılacağını söyledi. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileyen Başkan Altepe, ilk defa bir Büyükşehir Belediye Başkanının silahlı saldırı sonucu vefat ettiğini kaydetti.

Belediye başkanlığı görevinin kutsal olduğuna işaret eden Başkan Altepe, "Önemli olan özellikle bu kurumlarda şahsi menfaatlerin toplum menfaatinin önüne geçmemesidir. Attığımız adımlarla bu sistemi oluşturalım istiyoruz. Bursa için atılacak adımlarda birlikte olalım. Aldığımız kararlar, kentin, halkın ve ülkenin yararına olsun. Şahsi menfaatler bunun gerisinde kalsın" diye konuştu.

HİKMET ŞAHİN'İN ADI YAŞATILACAK

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey Hikmet Şahin'e Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ailesine başsağlığı diledi. Şahin'in bilgi, birikim ve tecrübelerini aktaracağı bir dönemden aramızdan ayrıldığına işaret etti.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise hiçbir nedenin böylesi cana kasta gerekçe olamayacağının altını çizerek, hizmetlerinden dolayı Hikmet Şahin'in şükran ve minnetle anılacağını belirtti. Keskin Bursa'nın kendisine hizmet eden hiç kimseyi unutmayacağını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 17:40:00
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 11:53:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?