2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Hipokrat operasyonunda 264 yıl hapis talebi

Bursa mali polisinin Hipokrat operasyonu adı altında 6 ay süren araştırması sonucu, anlaştıkları iddia edilen bazı ortopedi uzmanı doktorlarla işbirliği yaparak sağlam olan hastalara sakat raporları düzenledikleri, bazı hastalara ithal protez malzemesi reçete ettirip, yerine eksik ve yerli malzeme vererek SSK'yı 2 milyon YTL zarara uğrattıkları öne sürülen 4'ü tutuklu toplam 19 zanlının soruşturması sona erdi. Savcılık, örgüt lideri konumundaki 9 kişi ile örgüt üyesi oldukları iddia edilen 10 kişi hakkında sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarından toplam 264 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı. 

Edinilen bilgiye göre, mali polisin, geçtiğimiz günlerde Hipokrat adını verdiği operasyonda bin 250 hastayı incelemeye alıp 400'e yakın özürlü hastayı da tek tek adliyeye taşıdı. Sosyal Güvenlik Kurumu rehberlik bölümü müfettişlerinin de katıldığı operasyonda, birbiriyle ilişkili oldukları tespit edilen 9 ayrı medikal firmasının anlaştıkları hasta olmayan şahısların sağlık karnelerine ithal protez malzemesi reçete ettirip yerine yerli ve eksik malzeme teslim etmek suretiyle yaklaşık 2 milyon YTL haksız kazanç sağladıkları iddia edildi. 

Operasyonla ilgili adliyeye sevk edilen 19 zanlıdan 4'ü tutuklandı. Soruşturmayı yürüten savcılık ise iddianamesini tamamladı. 9'u örgüt lideri, 10'u da örgüt üyesi olduğu öne sürülen toplam 19 kişiden 15 kişi hakkında sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarından 4 kişiye de sadece örgüt üyesi olmak suçundan olmak üzere toplam 264 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. 

3'ü bayan olan zanlılar, önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2007 Perşembe 12:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?