4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Hırdellez şenlikleri renkli geçti

Bursa'da düzenlenen Hıdırellez şenliğinde renkli görüntüler yaşandı. Roman dansözler ve Hacivat-Karagöz gösterileri büyük ilgi gördü.

Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Dağ-Der, Rumeli Dernekleri Federasyonu ve Roman Kültürünü Yaşatma Derneği iş birliğiyle Kamberler Parkı'nda düzenlenen Hıdırellez şenliğinde birbirinden renkli görüntüler ortaya çıktı. Şenliğe Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Rıfat Bakan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Harput, "Bugün Hızır ve İlyas'ın bir araya geldiği bir gün. Ben umuyorum ki Hızır ve İlyas bugün aramızda. Gençler birbirlerine hayırlı evlilik dilesinler, işsizler iş dilesinler, sevgi dilesinler. Herkesin gönlünden geçen neyse onu dilesin. Bugünün hepinize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Rıfat Bakan ise, "Bugün, Anadolu ve Balkanlar'da hala bayram olarak kutlanıyor. Bunun adı bazen Hıdırellez, bazen Nevruz, bazen de erguvan bayramı oluyor. Bugünlerde tabiatın yeniden canlanışı kutlanıyor" diye konuştu.
Osmagazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, "Biz çocukluğumuzda ulu meşenin altına kurulan salıncakta sallanır, baharın gelişini hep birlikte neşeyle kutlardık" şeklinde konuştu.

Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Efkan Özçimen ise, bu şenlikleri bütün dünyaya duyurmak için yetkililerden destek beklediklerini söyledi.
Şenliğe katılan vatandaşlar Roman havalarıyla adeta kendilerinden geçti. Hacivat ve Karagöz oyunu sahnelenirken, ardından Roman dans ekibi gösteri yaptı. Hareketli parçalarla coşan vatandaşlar piste fırlayıp göbek attı. Protokol mensupları, kendilerine takdim edilen çiçekleri dans ekibine ve çocuklara dağıttı.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 18:25:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?