1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Hırsız hem soydu hem vurdu

Bursa'da; başına kadın çorabı geçiren silahlı bir hırsız, girdiği evin 17 yaşındaki sakini genç kızı tabancayla vurup kaçtı. "Sesini çıkarma. Yoksa seni öldürürüm" diyerek kendisini tehdit eden hırsıza karşı koyan genç kız, silah ateş alınca kolundan yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre, dün gece saat 02:30 sıralarında Merkez Yıldırım İlçesi'ne bağlı Esenevler Mahallesi Bozacı Sokak üzerindeki Halil Erdoğan'a (59) ait eve açık olan yatak odası penceresinden giren ve başına kadın çorabı geçiren silahlı bir hırsız, evin içinde dolaşmaya başladı. Baba Halil Erdoğan ve anne Halime Erdoğan yatak odasında uyudukları sırada burada bulunan sandıktan 24 ayar altın bilezik, 1 adet altın küpe ve altın yüzük alan şahıs, daha sonra evin 17 yaşındaki küçük kızı Hayriye Erdoğan'ın odasına girdi. Silahlı hırsız, genç kızın kendisini fark edip ayağa kalması üzerine Hayriye Erdoğan'ı "Ses çıkarma. Yoksa seni öldürürüm" diyerek tehdit etti. 

Zanlının elindeki silaha rağmen bağırıp müdahale eden Hayriye Erdoğan, şahsın elindeki silah ateş alınca kolundan yaralandı. Bunun üzerine paniğe kapılan hırsız, pencereden atlayarak kaçtı. Kızlarının feryadı üzerine yataklarından fırlayan Halil ve Halime Erdoğan çifti, yaralı haldeki kızlarını görünce polisi arayıp ihbarda bulundu. Kolundan yaralanan Hayriye Erdoğan, olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansı ile Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Olaydan sonra evin içerisinde parmak izi çalışması yapıp soruşturma başlatan polis, Hayriye Erdoğan'ı tabanca ile yaralayan hırsızın peşine düştü. Sol kolunda bir adet giriş-çıkış mermi izi bulunan Hayriye Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2006 Pazar 13:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?